Acasă Actualitate Soluția pentru criza din transportul public din Timișoara: biletele de tramvai ale...

Soluția pentru criza din transportul public din Timișoara: biletele de tramvai ale RATT vor dispărea din 2018

2213
DISTRIBUIȚI

tramvai numarul doiDupă ce a declarat că a mers cu tramvaiul și a primit doar cuvinte de laudă din partea timișorenilor, primarul Nicolae Robu a anunțat astăzi rezultatele unui sondaj dezastros privind percepția timișorenilor asupra sistemului de transport în comun din orașul nostru. Acum Robu spune că ”așa cum era de așteptat, percepția nu este una care să ne mulțumească, noi înșine exprimându-ne în repetate rânduri nemulțumirile”.

Și, dacă acum e haos, primarul promite că în 2018 ”vom avea și schimbări organizatorice importante și un salt important în calitatea serviciilor de transport public ale Timișoarei”.

”Biletele sunt o opţiune învechită. Vom introduce în curând plata numai de pe telefon pentru transportul în comun. Nu ne mai complicăm cu alte subsisteme, cu alte variante. Telefoanele sunt aparate inteligente care vor avea tot mai multă utilizare. Ar fi trebuit să se întâmple de vreun an lucrul acesta, dar RATT nu a fost în stare. În 2018 cu siguranţă, până la jumătatea anului, problema va fi rezolvata”, a anunţat marţi primarul Nicolae Robu.

Desigur, vor dispărea şi tonetele cu gemuleţe mici, din spatele cărora vânzătoarele mai stau de vorbă, dar şi cozile în ger sau caniculă pentru ”un bilet, vă rog!”, precum şi … veniturile încasate de cei care tipăreau tichetele de călătorie.

”Nu vor mai fi chioşcuri unde de vânzare a biletelor, vom avea un sistem care va merge numai pe telefon şi plata cu card bancar. Vom avea şi sistemul de carduri multifuncţionale în oraş, încărcabile pentru diverse scopuri”, a completat primarul.

Adică, cei care nu vor avea card bancar sau celulare, de exemplu unii pensionari, unii şomeri etc, vor abea la dispoziţie cardurile RATT reîncărcabile.

Dacă se vor împlini prezicerile edilului, de anul viitor vom avea un transport în comun minunat, cu care să tot mergi. Mai ales că recentul sondaj pe care l-a făcut pe facebook arată nemulţumire semnificativă a timişorenilor vizavi de ceea ce înseamnă călătoriile / aşteptările în staţiile RATT pentru călătorie cu tramvaiul, autobuzul sau troleul.

Unul dintre lucrurile pe care le veţi vedea este uniforma vatmanilor/şoferilor, pe care unii deja o poartă.

 

Comentarii

comentarii