Acasă Politica ”Sondaj” PDL Timiş pentru Primăria Timișoara – Ciuhandu are 52 la sută...

”Sondaj” PDL Timiş pentru Primăria Timișoara – Ciuhandu are 52 la sută din opţiuni

421
DISTRIBUIȚI

Gheorghe Ciuhandu (PNŢCD) – 52%, Nicolae Robu (PNL) – 12%, Sorin Grindeanu (PSD) – 16%, Ovidiu Ciuhandu (PDL) – 3%

Marjă de eroare – 5 la sută,  numele firmei nu l-au făcut cunoscut, timp de realizare – două zile, 299 de subiecţi
 
PDL Timiş, prin vocea deputatului Alin Popoviciu, a prezentat rezultatele unui sondaj referitor la opţiunea timişorenilor în ceea ce priveşte postul de primar al Timişoarei, de preşedinte al consiliului judeţean şi alte chestiuni. 

“Marja de eroare este de până în 5 la sută. L-a realizat o firmă specializată în asemenea sondaje, pe o perioadă foarte scurtă, cu un număr mai mic de subiecţi doar în Timişoara. . E făcut de o firmă care nu a ştiut pentru cine face acest sondaj”, spune Alin Popoviciu. Este vorba de lo cercetare în rândul cetăţenilor Timişoarei – 299 persoane, în perioada 17-18 mai. “Scopul sondajului a fost să vedem în momentul de faţă cum văd cetăţenii Timişorenii noul primar, pe cine ar vedea să fie noul primar al Timişoarei”, spune Popoviciu.  
 
Primarul ideal…
 
Subiecţilor li s-a cerut în primul rând să numească persoana care ar fi primarul ideal al Timişoarei. Răspunsul a fost: Gheorghe Ciuhandu (PNŢCD)– 52 la sută, Nicolae Robu (PNL)–12 la sută, Sorin Grindeanu (PSD) – 16 la sută  Ovidiu Ciuhandu (PDL) – 3 la sută, Maria Grapini (PC) – 1 la sută, Mircea Băcală (prefect) 8 la sută, Valeriu Tabără (PDL) – 2 la sută. 42 la sută declară că nu s-au hotărât şi nu merg la vot. La a doua întrebare – care dintre oamenii politici ar putea contribui la schimbarea în bine a Timişoarei – au fost următoarele răspunsuri: Gheorghe  Ciuhandu (PNŢCD) – 32 la sută, Constantin Ostaficiuc (PDL) – 30 la sută, Nicolae Robu (PNL)– 5 la sută, Mircea Băcală – 6 la sută , Titu Bojin (PSD) – 1 la sută, Ovidiu Ciuhandu (PDL) – 2 la sută, Gheorghe Ciobanu (PDL) – 3 la sută, Horia Cristian (PNL) – 1 la sută, Marius Dugulescu (PDL)- 1 la sută, Alin Popoviciu (PDL) – 3 la sută, Gheorghe David (PDL)– 3 la sută. În cazul unei alte întrebări – numiţi o personalitate din Timişoara cu a cărei activitate sunteţi de acord, au fost următoarele răspunsuri –  Gheorghe Ciuhandu – 28 la sută, Constantin Ostaficiuc 26 la sută, Cosmin Contra –12 la sută, Dan Negru – 6 la sută, Nicolae Robu – 4 la sută, Florentin Banu – 4 la sută, Florin Călinecu – 2 la sută, Ioan Gârboni – 2 la sută.
 
La partide – USL, PDL, PNŢCD
 
“Pentru funcţia de preşedinte al CJ Timiş, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, cu cine aţi vota?”, au fost întrebaţi cei 299 de timişoreni. Şi au răspuns: Liviu Borha 2,52 la sută, Adam Crăciunescu –  2,1 la sută, Constantin Ostaficiuc –  48, 85 la sută, Titu Bojin – 8,3 la sută, Nicolae Robu – 14, 38 la sută. O altă întrebare s-a referit la alegerile locale, de data aceasta cei 299 fiind întrebaţi de partide, nu de persoane. “Dacă alegerile locale ar avea loc dumunică, cu ce partid aţi vota?” – USL – 27, 3 la sută, PDL – 19,13 la sută, PNŢCD – 10,94 la sută. 26, 17 nu s-au decis cu cine vor vota. 5, 25 la sută ar alege mai degrabă o persoană decât un partid. Partidul Poporului – 5,25 la sută. Cei supuşi sondajului au fost întrebaţi şi despre reprezentantul cărui curent politic ar trebui să conducă Timişoara? –  24, 2 la sută ar alege stânga, 44 dreapta.  21, 8 la sută centrul. Pedeliştii nu şi-au anuţat încă candidatul la Primăria Timişoara. “La Primăria Timişoara vom încerca maxim din ce putem obţine. Dacă putem obţine un viceprimar asta vom obţine. Sunt în studiu trei sau patru oameni dintre care şi una sau două personalităţi”, spune Popoviciu. 

Comentarii

comentarii