Acasă Actualitate Sonia, eleva din vestul țării care a reușit o performanță ce nu...

Sonia, eleva din vestul țării care a reușit o performanță ce nu s-a mai întâmplat de 18 ani în România

2354
DISTRIBUIȚI

Ministerul Educaţiei a anunţat că 31,5% dintre cei care au suţinut sesiunea de toamnă a bacalaureatului au luat note de promovare. Printre aceştia, se remarcă o elevă din Oradea, care a reuşit performanţa de a lua 10 pe linie la toate probele, limba română, istorie şi geografie. Este pentru prima dată în 18 ani, în România, când un elev ia 10 pe linie la BAC-ul de toamnă.

Sonia Goilean este o tânără ambițioasă, dar sensibilă și chiar timidă. De mică a fost copilul model, liniștită și foarte silitoare. Tânăra a absolvit la un liceu cu renume în oraș, Colegiul Naţional “MIhai Eminescu”, la specializarea bilingv-engleza. Cu doar câteva zile înainte de prima proba de la bacalaureatul din vară, tânăra s-a simțit rău și a ajuns la spital. Fata nu a avut Coronavirus, deşi o parte din simptome corespundeau cu cele ale virusului care face ravagii în lume.

După ce s-a însănătoşit, Sonia a folosit timpul dintre cele două sesiuni pentru a învăţa şi mai bine. Iar când a primit rezultatele, şi-a dat seama că toată munca a meritat.

De regulă, în sesiunea de toamnă a bacalaureatului participă absolvenţi care au picat examenul la prima încercare, motiv pentru care notele de zece sunt rare. Atât de rare, că ultimul 10 pe linie la BAC-ul de toamnă a fost luat în 2002.

Momentan, Sonia se bucură de performanţă și abia aşteaptă să devină studentă la Psihologie la Cluj. Speră sa revină în orașul de peste Criş unde să își deschidă un cabinet de psihologie, scrie antena3.ro.

Comentarii

comentarii