Acasă Economic Sorin Grindeanu, alături de reprezentanți din opt țări, a semnat declarația privind...

Sorin Grindeanu, alături de reprezentanți din opt țări, a semnat declarația privind acțiunile de finalizare a investițiilor în infrastructură

DISTRIBUIȚI

Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor, atenționează că România solicită Comisiei Europene alocări suplimentare de fonduri pentru a gestiona creșterile de prețuri ce pot afecta proiectele de infrastructură.

Astfel, într-un demers comun cu alte 8 state membre (Bulgaria, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia și Slovacia), Sorin Grindeanu a semnat declarația privind acțiunile la nivel european pentru finalizarea investițiilor în infrastructură.

Grindeanu a explicat: ”Vrem astfel să fie acordate fonduri suplimentare pentru a evita neîndeplinirea obiectivelor asumate în contractele semnate și rezilierea contractelor, din cauza creșterii prețurilor la materialele de construcție.

Mai exact, ne dorim sprijinul Comisiei Europene prin extinderea perioadei de eligibilitate pentru fondurile de coeziune până în 2024, pe modelul fondurilor gestionate de către DG MOVE.

Extindere solicitată vizează obiectivul global de finalizare a rețelei TEN-T în termen și menținerea finanțării europene pentru proiectele contractate în curs de implementare sau planificate.

Astfel, evităm un blocaj al proiectelor de infrastructură mare din Uniunea Europeană din cauza creșterii prețurilor la materialele de construcție sau de lipsa/ întârzierea furnizării acestora”.

 

 

Comentarii

comentarii