Acasă Actualitate Sorin Grindeanu: ”Centura Timişoarei va fi dată în trafic în iulie anul...

Sorin Grindeanu: ”Centura Timişoarei va fi dată în trafic în iulie anul acesta”

DISTRIBUIȚI

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat joi, că Centura Timişoarei merge într-un ritm foarte bun, undeva în iulie anul acesta va fi dată în trafic. Despre ”celebra Autostradă pentru urşi”, ministrul a afirmat că va fi finalizată în timp, având finanţare PNRR, el precizând că a fost semnată autorizaţia de construcţie deja, scrie news.ro.

Ministrul Transporturilor a declarat la începutul şedinţei de guvern că ”Infrastructură modernă să ştiţi că în acest moment se construieşte peste tot, şi la Buzău, iar în toamna acestui an (..) se va circula inclusiv pe Autostrada A7, cea care leagă Muntenia de Moldova, pe primii kilometri de autostradă. E o dovadă, dacă vreţi, ca un judeţ unde cât de cât infrastructura a venit, şi mă refer la Autostrada A1, să poată să fie un exemplu de exportat, pentru că din 89 la Timişoara se spune un lucru: Azi în Timişoara, mâine în toată ţară”, a spus ministrul Transporturilor.

El a precizat că este acord cu premierul că bănăţenii merită veşti bune.

”Am bucuria să ofer şi eu veşti bune, azi, de aici, de acasă, de la Timişoara, unde are loc în premieră, în istoria post-decembristă, o şedinţă de Guvern”, a spus Grindeanu. El a vorbit despre ”implementarea unui proiect aşteptat de ani de zile, şi anume punctul internaţional de trecere a frontierei. ”Centura Timişoarei merge într-un ritm foarte bun, undeva în iulie anul acesta va fi inaugurată, dată în trafic, astăzi, când vorbim, suntem undeva la 80% din valoarea respectivă sau din implementarea proiectului. O altă veste bună este că a fost deblocată licitaţia pentru Centura Vest, la patru benzi. Termenul final de depunere de oferte este 15 mai”, a spus Grindeanu.

”Nu pot să nu amintesc despre celebra autostradă pentru urşi, o ştiţi cu toţii, o ştie toată România. În acest moment a fost semnată autorizaţia de construcţie, se încep lucrările. Am văzut că au fost anumite nelinişti dinspre anumiţi domni, această lucrare va fi finalizată în timp, având finanţare PNRR, nu există temeri că acest tronson nu va fi finalizat”, a completat el. Ministrul a spus că a făcut un total al acestor investiţii din infrastructură, care sunt în valoare de 10 miliarde de lei, cam două miliarde de euro.

”Poate părea mult şi e mult comparativ cu ce s-a întâmplat în istoria ultimilor 35 de ani, dar Timişul merită aceste investiţii pentru că se numără printre judeţele care contribuie cel mai mult la PIB-ul României. Ori investiţie pe care o derulăm în zona de Vest, la momentul finalizării va avea o contribuţie importantă la creşterea economică a României şi la dezvoltarea ţării noastre”, a subliniat Grindeanu.

Comentarii

comentarii