Acasă Politica Sorin Grindeanu, după eliberarea lui Adrian Năstase: „Este omul datorită căruia m-am...

Sorin Grindeanu, după eliberarea lui Adrian Năstase: „Este omul datorită căruia m-am înscris în PSD”

244
DISTRIBUIȚI

grindeanu nastase

Adrian Năstase va pleca joi din Penitenciarul Jilava, după ce Tribunalul Ilfov a decis, definitiv, ca fostul premier să fie eliberat condiţionat, pentru că a executat o treime din pedeapsa de patru ani şi şase luni de închisoare.

Deputatul Sorin Grindeanu, secretar general adjunct al PSD şi preşedinte PSD Timişoara, se bucură de decizia justiţiei, mai ales pentru că Năstase a fost cel care l-a determinat să se înscrie în PSD.

„Adrian Năstase este omul datorită căruia eu m-am înscris în PSD, în 1996. Îmi plăcea pur şi simplu. Eram student, urmăream foarte atent presa. Dacă ţin bine minte, cred că era un singur talk-show, Marius Tucă Show. Adrian Năstase este un tip de om politic cu o vastă cultură. Din păcate, a avut această experinţă. A fost o sentinţă pe care nu am comentat-o când s-a dat. Mă bucur că a ieşit din închisoare. Nu e niciun fel de favor pe care i l-a făcut cineva. Pur şi simplu e o sentinţă judecătorească, conform legii. Mă bucur pentru Adrian Năstase ca şi persoană, că a trecut totuşi cu bine, din câte văd, şi-a păstrat spiritul, şi-a păstrat tot ceea ce l-a definit ca un om de mare valoare. Fiind o sentinţă judecătorească, nu face decât să mă bucure eliberarea lui Adrian Năstase”, a declarat Sorin Grindeanu, citat de stiripesurse.ro.

Judecătoria Sectorului 4 a decis, în 23 iulie, că Adrian Năstase, condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare, după contopirea pedepselor din dosarele “Zambaccian” şi “Trofeul calităţii”, poate fi eliberat condiţionat, în urma executării unei treimi din pedeapsă. Propunerea a fost înaintată Judecătoriei Sectorului 4 de comisia responsabilă din Penitenciarul Jilava, care a arătat că Adrian Năstase “a avut un comportament foarte bun pe perioada detenţiei, nefiind sancţionat disciplinar”.

Comentarii

comentarii