Acasă Politica Sorin Grindeanu (PSD): Ne îndreptăm spre situaţia în care Justiţia şi politicul...

Sorin Grindeanu (PSD): Ne îndreptăm spre situaţia în care Justiţia şi politicul se amestecă periculos

336
DISTRIBUIȚI

grindeanu11Deputatul PSD Sorin Grindeanu a declarat că în prezent ”ne îndreptăm spre situaţia în care Justiţia şi politicul se amestecă periculos’, accentuând că orice guvern într-o democraţie funcţională ”nu poate fi schimbat decât de către Parlament sau prin alegeri, orice altă formulă fiind nedemocratică”.
”Mesajul transmis astăzi de Victor Ponta este unul cât se poate de clar, care ar trebui să intereseze pe fiecare cetăţean al României. Astăzi, mai mult ca niciodată, trebuie să avem o discuţie mai largă despre democraţie şi drepturi cetăţeneşti – cazul Rarinca şi altele similare ne arată că o astfel de dezbatere onestă este necesară. Altfel, dacă ne vom face că nu vedem realităţile din jurul nostru, ne îndreptăm spre o situaţie în care Justiţia şi politicul se amestecă periculos”, arată preşedintele PSD Timiş într-un comunicat de presă remis duminică.
Deputatul a afirmat că argumentele aduse de premierul Victor Ponta fac lumină pe situaţia politică în care se află astăzi România. El susţine că democraţia trebuie susţinută şi respectată, iar baza oricărei democraţii este dată de vot. ”Dacă astăzi nu sprijinim şi ne asigurăm că drepturile şi libertăţile cetăţenilor sunt apărate, atunci asistăm la un risc pentru întregul sistem democratic pe care am încercat cu toţii să îl consolidăm în ultimii 25 de ani”, afirmă Grindeanu.
Potrivit deputatului, ”nu este deloc în regulă să soliciţi demisia unui om politic, în contextul în care acesta nu a fost întrebat de cei care îl acuză care este poziţia sa faţă de acuzele care i se aduc” şi subliniază că ”dacă cineva l-ar fi întrebat pe Victor Ponta orice înainte să demareze această acţiune, nu cred că ar mai fi existat această cerere a urmăririi penale”.
”Nimeni nu a întrebat, pentru că pe nimeni nu a interesat care este adevărul din perspectiva şi conform dovezilor deţinute de Victor Ponta. Or asta arată, din păcate, foarte clar, că vorbim despre un joc politic fără precedent. Un Guvern, orice Guvern dintr-o democraţie funcţională, nu poate fi schimbat decât de către Parlament sau prin alegeri. Orice altă formulă este nedemocratică. Justiţia este justiţie şi trebuie să îşi urmeze cursul, dar politica din România trebuie realizată în şi de către Parlament, respectiv de partide, Guvern şi Preşedintele României”, a mai declarat Sorin Grindeanu, preşedintele PSD Timiş.

Comentarii

comentarii