Acasă Actualitate Sorin Grindeanu semnează cu ministrul de externe al Ungariei memorandumul pentru deschiderea...

Sorin Grindeanu semnează cu ministrul de externe al Ungariei memorandumul pentru deschiderea unui nou punct de vamă, la Beba Veche

DISTRIBUIȚI

Ministrul Transporturilor din România, Sorin Grindeanu, și ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, semnează, vineri, la Timișoara, un memorandum care prevede deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei dintre cele două țări, la Beba Veche, unde se află Triplex Confinium. De asemenea, se va semna un al doilea memorandum, pentru realizarea unei noi conexiuni rutiere, la Cenad.

Vineri se va afla la Timișoara Peter Szijjarto, unde se va întâlni cu ministrul Transporturilor din România, Sorin Grindeanu. Cei doi vor semna două memorandumuri care vor prevedea deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei la Beba Veche. Cel de-al doilea se referă la realizarea unei conexiuni rutiere la Cenad, localitate de frontieră, tot pe granița cu Ungaria.

Discuțiile pe tema punctului de frontieră au fost lansate în urmă cu mai mulți ani, iar în luna mai guvernul de la București decidea demararea discuțiilor oficiale, la nivel de experți, pentru semnarea acordului de înființare a punctului de trecere a frontierei de la Beba Veche.

Acolo există deja un punct de trecere, dar între Ungaria și Serbia. România nu a reușit să deschidă un punct similar spre niciuna dintre țări. Deocamdată, despre unul spre Serbia nu se discută. Pentru cetățenii din zona Beba Veche acest punct va fi un ajutor enorm, ei nu vor mai face un ocol imens de 80 de kilometri pentru a putea ajunge la Szeged, de exemplu, pe la Cenad.

Conform discuțiilor purtate, punctul de frontieră de la Beba Veche nu va permite decât traficul până la 3,5 tone. Consiliul Județean a cerut permanent această vamă anunțând că este dispus chiar să plătească din banii proprii drumul care leagă Triplex Confinium de drumul până la Beba Veche.

 

Comentarii

comentarii