Acasă Politica Sorin Ionescu, consilier PSD Timiș: ”E haos în toate palierele ce țin...

Sorin Ionescu, consilier PSD Timiș: ”E haos în toate palierele ce țin de administrația locală – Nicolae Robu”!

301
DISTRIBUIȚI

Prof. dr. Sorin Ionescu, consilier local PSD Timiș, a caracterizat joi, 14 martie, administrația publică locală condusă de Nicolae Robu printr-un singur cuvânt: haos!

”Dacă ar trebui să sintetizăm într-un cuvânt activitatea administrației locale, condusă de Nicolae Robu, cred că acesta este haos. E haos din toate punctele de vedere. E haos administrativ, haos organizatoric, e haos în toate palierele ce țin de administrația publică locală. Avem senzația că edilul șef al orașului orbecăie în încercarea de a gestiona acest haos. E o stare de disperare și de enervare maximă că nu mai poate gestiona aceste lucruri. Tema gunoaielor a devenit o temă cotidiană, în condițiile în care ne pregătim pentru a primi zecile de mii de turiști, care vor vizita Timișoara Capitală Culturală Europeană. Noi nu discutăm de teme precum reabilitarea obiectivelor istorice sau căile de acces ale turiștilor. Noi discutăm de 6 luni  dacă gunoaiele sunt adunate de cineva sau sunt lăsate în stradă”, a declarat Sorin Ionescu.

Prof. dr. Octavian Mazilu, consilier local PSD Timiș, cât și Sorin Ionescu, și-au arătat satisfacția adoptării bugetului României, după ce, mai multe luni, președintele Klaus Iohannis a amânat aprobarea lui. Ei au susținut că bugetul este foarte necesar pentru sistemul medical și pentru educație, fiindcă amândouă domenii au primit fonduri foarte bune pentru 2019.

”A fost această manevră de-a v-ați ascunselea pe care a făcut-o Iohannis cu bugetul țării. De la o vreme s-a obișnuit să conteste anumite documente ale guvernului, iar reacția Curții Constituționale este de a respinge și de arată că sunt nefondate aceste plângeri ale președintelui Iohannis. Acestea sunt făcute într-o viziune preelectorală și electorală deja. El se pregătește pentru alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului 2019 și aceste acțiuni poate intră și în temerile lui că nu va mai câștiga încă un mandat de președinte al țării. La fel și domnul Robu s-ar putea să piardă alegerile locale din 2020. Așadar salutăm această adoptare a bugetului României”, a spus Ionescu.

Care sunt binefacerile adoptării bugetul în domeniul educației?

”Trebuie să spunem că este vorba de o creștere cu 9,9 miliarde lei a bugetului educației. Sigur o mare parte din bani merg pe cheltuielile salariale, dar și pentru investițiile prevăzute de programul de guvernare. Un cadru didactic debutant în învățământ a ajuns în aceste zile la 2.107 lei salariul în mână. E o creștere de aproape 100 de procente față de perioada similară de acum 3 ani. În timp ce un profesor de gradul I are 4.902 lei. Prin acest efort bugetar educația devine o prioritate națională. Nu înțelegem poziția USR și PNL în ceea ce privește creșterea alocațiilor pentru copii. De la 84 de lei la 150 lei pentru copii și la 300 de lei pentru copiii cu dizabilități. Aleșii PNL și USR au votat împotrivă. Ar fi bine să îi întrebăm pe parlamentarii de Timiș ai acestor două partide de ce au votat împotriva acestor majorări ale alocațiilor”, atenționează Ionescu.

Care sunt binefacerile adoptării bugetului în domeniul sănătății. Prof. Mazilu a explicat:

”Adoptarea bugetului României este deosebit de importantă, în ceea ce privește funcționarea multor domenii, printre care și al sănătății. Pentru sistemul medical din România s-au făcut pași foarte importanți în ultimii ani, când majorarea salariilor personalului medical a avut rezultate foarte  bune atât pentru medici, dar și pentru pacienți. Salariile competitive stimulează intrarea medicilor bine pregătiți în sistem. De asemenea, ei pot participa și la congrese naționale și internaționale, la stagii de pregătire și să își procure bibliografia necesară. Am fost îngrijorați până la adoptarea bugetului, iar aprecierile unora din opoziție de tipul buget nerealist sunt destul de hazardate. Sănătatea are 6 miliarde de lei în plus, peste 12%, și acum se derulează investiții semnificative care au fost blocate la Spitalul de copii din Timișoara. Acum se va putea continua și programul Mama și copilul. Anul acesta se vor cumpăra 1.000 de incubatoare pentru neonatologie”, a spus Mazilu.

Comentarii

comentarii