Acasă Actualitate Sorin Ionescu: Continuăm derularea proiectului “Școala ta în siguranță”

Sorin Ionescu: Continuăm derularea proiectului “Școala ta în siguranță”

DISTRIBUIȚI

Anul trecut, Instituția Prefectului Județul Timiș a lansat proiectul pilot “Școala ta în siguranță”, alături de alte instituții colaboratoare, în unitățile de învățământ din județul Timiș. Având un impact important în rândul elevilor, părinților și profesorilor, proiectul a fost prezentat la nivel național iar în prezent face parte din legea educației, fiind astfel preluat și implementat și de celelalte județe din țară.

”Am convocat ieri comisia județeană pentru siguranță școlară și am stabilit ca de săptămâna viitoare să reluăm proiectul, urmând ca echipele mixte să desfășoare săptămânal activitățile de prevenire și combatere a violenței în mediul școlar urban și rural din județul Timiș, prin întâlniri eficiente cu profesorii, elevii și părinții. Unitatea de învățământ prevăzută în derularea proiectului pentru săptămâna viitoare este Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara.

La școală și nu numai, elevii, dar și cadrele didactice, trebuie să se simtă în siguranță. Am făcut un apel către reprezentanții instituțiilor colaboratoare în proiect, ca pe lângă obiectivele inițiale ale proiectului, să fie acordată o importanță sporită activităților de combatere a consumului de droguri și a altor substanțe interzise și a conștientizării repercursiunilor și a pericolului la care elevii se pot expune”, spune Sorin Ionescu, subprefect de Timiș.

Instituții partenere în proiect: Instituția Prefectului Județul Timiș, Inspectoratul Scolar Judetean Timis, Biroul de Siguranță Școlară – IPJ Timis, Biroul Analiză și Prevenire a Criminalității – IPJ Timis, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Timis, Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Timișoara – CR Timisoara Anitp, Directia Generala Politia Locala Timisoara, Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș, Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Glad Voievod” Timișoara, ISU Timiș, Penitenciarul Timișoara, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului  Timis și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș.

Comentarii

comentarii