Acasă Actualitate Sorin Ionescu renunță la funcția de subprefect. Va deschide lista de consilieri...

Sorin Ionescu renunță la funcția de subprefect. Va deschide lista de consilieri locali PSD la Timișoara

DISTRIBUIȚI

După 800 de zile de activitate, Sorin Ionescu, subprefect de Timiș, își anunță, joi, demisia din funcție. El dorește să candideze la alegerile locale, urmând să fie cap de listă pentru PSD la Timișoara. Nu poți fi și candidat și organizator, spune acesta, motivându-și decizia.

”Am înaintat Guvernului României cererea mea de revocare din funcția de subprefect al județului Timiș. Astfel, renunț la acest statut pentru a reveni la ceea ce sunt eu la bază, PROFESOR. Le mulțumesc colegilor de la Instituția Prefectului Județul Timiș pentru modul în care au colaborat în aceste 27 de luni din mandatul meu, pentru modul profesionist în care gestionează lucrurile și sper ca, odată și odată, cineva să arunce și un ochi pozitiv pe salariile acestora.  Un mare mulțumesc le transmit și administrațiilor locale, indiferent de culoarea politică, pentru frumoasa colaborare și este extrem de important să menținem ca direcție, că atunci când e vorba de cetățean nu există partide, că atunci când trebuie să ajutăm oamenii nu avem opțiuni ideologice ci doar direcții de colaborare”, a anunțat Ionescu, joi.

El menționează că a lucrat bine cu instituțiile deconcentrate din Timiș, ”intens și chiar și în momentele în care unii politicieni încercau să își construiască imagine în situații de criză, am văzut în voi profesioniști.”.

Ionescu anunță că a avut 800 de zile pe postul de subprefect, fiind implicat în cele mai diverse activități, respectiv că pleacă mulțumit de munca depusă.

”Au fost peste 800 de ZILE de muncă în Instituția Prefectului, în care m-am implicat în activități diverse, de la Programul Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023 până la comisii de dialog social sau negocieri cu protestatarii, de la primirea unor înalți oficiali până la lucrul pe brânci alături de primari din județul Timiș pentru deblocarea unor proiecte de dezvoltare. Plec cu convingerea că pentru un oraș sănătos și o țară sănătoasă suntem obligați să reformăm sistemul administrativ, să prioritizăm educația, sănătatea, să asigurăm protecția mediului și infrastructura și să avem o mai mare grijă față de bătrânii noștri. Trebuie să învățăm să colaborăm tot mai bine pentru binele semenilor”, a mai declarat Ionescu.

El precizează că va deschide lista de consilieri locali ai PSD pentru Timișoara, postură din care, prin experiența dobândită, va putea să își aducă aportul la dezvoltarea orașului. În cazul în care Nicolae Robu va câștiga funcția de primar, el este vizat pentru un post de viceprimar.

 

Comentarii

comentarii