Acasă Economic Sorin Maxim, directorul general ADR Vest: „Avem peste 10 milioane de euro...

Sorin Maxim, directorul general ADR Vest: „Avem peste 10 milioane de euro la dispoziție, așteptăm proiecte de calitate”

1415
DISTRIBUIȚI

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest a finalizat turul regional pentru lansarea apelului 2 de proiecte aferent Axei prioritare 2, Prioritatea de Investiții 2.1.A – Microîntreprinderi din cadrul Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020.

În intervalul 21-29 mai 2019 au fost organizate seminarii de informare privind condițiiile de accesare a fondurilor europene pentru microîntreprinderi în toate municipiile reședință de județ din Regiunea Vest – Arad, Deva, Reșița și Timișoara.

Reprezentanții ADR Vest au prezentat criteriile de eligibilitate și selecție a proiectelor, categoriile de cheltuieli eligibile, criteriile de evaluare tehnică și financiară, aspecte practice privind completarea cererilor de finanțare.

Totodată, în cadrul întâlnirilor, s-a discutat despre probleme și greșeli întâlnite în elaborarea și transmiterea proiectelor, spețe întâmpinate anterior în procesul de evaluare și selecție, iar specialiștii ADR Vest au încercat să vină cu clarificări și răspunsuri la toate întrebările participanților cu privire la apelul de proiecte aferent PI 2.1. A – Microîntreprinderi.

„Le recomand tuturor să citească Ghidul solicitantului cu mare atenție, pentru că acolo sunt detaliate informațiile privind condițiile în care pot fi accesate aceste finanțări, și să apeleze cu încredere la helpdesk-ul nostru, pentru că noi ne dorim să avem cât mai multe proiecte bune și ca aceste proiecte să fie implementate apoi cu succes în Regiunea Vest. Asta înseamnă că suntem aici ca să îi ajutăm pe toți cei care doresc finanțare prin POR. Avem peste 10 milioane de euro la dispoziție, așteptăm proiecte de calitate și ne dorim cât mai multe afaceri prospere în regiunea noastră”, a punctat directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim, la seminarul de la Timișoara, care s-a bucurat de o participare numeroasă. 

Pentru cei care nu au putut participa la seminarii, materialele distribuite cu această ocazie pot fi consultate și online, pe site-ul ADR Vest – https://adrvest.ro/microintreprinderi-2/.

De asemenea, tot în sprijinul potențialilor solicitanți, ADR Vest va mai organiza un seminar de informare online (webinar) în perioada următoare, iar cei interesați să depună proiecte se pot adresa, pentru alte informații, biroului nostru de Helpdesk (strada Gheorghe Lazăr nr. 14, Timișoara, tel/ fax – 0256/ 491.981, 0256/ 491.923, e-mail: helpdesk@adrvest.ro, www.adrvest.ro). Detaliile cu privire la webinar urmează să fie anunțate.

Comentarii

comentarii