Acasă Actualitate Sorin Munteanu, primarul Buziașului, face bilanțul anului 2023

Sorin Munteanu, primarul Buziașului, face bilanțul anului 2023

DISTRIBUIȚI

Sorin Munteanu, primarul orașului stațiune Buziaș, face un bilanț al anului 2023, cu frumoasele realizări cu finanțare europeană sau națională și, la final, îi asigură pe cetățeni că în continuare tot împreună vor acționa pentru dezvoltarea minunatului Buziaș.

“Dragi buzieșeni, bacoveni și silageni, anul 2023 se apropie de sfârșit. Un an cu multe realizări înfăptuite, în realitate, nu doar pe hârtie! Un an, în care etapa proiectelor europene, pe Programul Operațional Regional 2016-2020  3 se încheie”, atenționează Munteanu.

Este vorba de:

  1. Reabilitarea clădirii primăriei;
  2. Reabilitarea infrastructurii turistice- 28 ha Parc central și 4 ha Parc Liget, împreună cu reabilitarea infrastructurii stradale, a străzilor adiacente parcului;
  3. Reabilitarea Școlii Generale cu clasele V-VIII de pe stradă Republicii și construcția unei săli de sport, în curtea școlii, precum și intervenții de modernizare, a 14 străzi- cuprinse în acest proiect!”

Perspectivele, noilor proiecte europene, raportate la ghidurile existente aduc noi provocări.

Sorin Munteanu se referă la:

”Modernizarea centrului de la piața la biserica catolică și lavreabilitarea clădirii Casinoului- după intrarea în proprietatea primăriei- și construirea unui Aqua parc!

Pe programul PNRR, situația e în diferite faze de dezvoltare, a proiectelor legate de achiziția microbuze electrice cu stații de încărcare;

Reabilitarea clădirilor: Școala Generală Bacova; Grădiniță cu program prelungit și clădirea Policlinicii.

Un alt proiect, se referă la extensia sistemului de supraveghere, care să ofere un grad de siguranță al cetățenilor dar și de supraveghere al investițiilor realizate!

Un proiect, care este în implementare, pe programele AFM-Realizarea unui parc fotovoltaic, care să asigure, necesarul de energie, aferent consumului propriu- iluminat stradal și consumurile clădirilor publice, care v-a produce o economie substanțială, a bugetului propriu!

Una din marile realizări ale anului 2023 o reprezintă finalizarea PUG- ului, astfel s-a creat dezvoltarea unui parc industrial și a unor zone noi, de locuințe precum și o dezvoltare unitară a orașului!

Concesionarea de către primărie, a terenului aferent construcției centrului comercial aduce un plus de valoare, atât din punct de vedere urbanistic, cât și a nevoilor cetățenilor, pentru diversitate!

Pentru Bacova, racordarea la rețeaua de gaz și canalizare, ( care a creeat atâtea și atâtea probleme- din păcate și cu moartea unui muncitor ) care vor fi funcționale în anul 2024, dar ceea ce este important, că există în achiziție lucrările de asfaltare, podețe și profilarea rigolelor, pe Programul Național de Investiții Anghel Saligny- cu termen de finalizare anul viitor!”

Pe lângă aceste lucrări de infrastructură, Sorin Munteanu are în vedere reabilitarea școlii și a căminului cultural- partea de acoperiș!

”Pentru Silagiu, finalizarea canalizării; acoperișul căminului cultural, iar lucrările vor continuă cu modernizarea acestuia și în 2024;

Va fi și ajutor acordat bisericii ortodoxe, pentru construcția capelei și nu în ultimul rând, trecerea drumului din dealul Silagiului, în proprietatea CJ- drum ce se va asfalta, anul viitor!”, spune primarul.

Sorin Munteanu a concluzionat:

“Avem în vedere, posibilitatea de finanțare, totală sau parțială, a asfaltarii Silagiului!

Pentru anul 2024, ne dorim să creăm mai multe zone/locuri de parcare, și să continuăm amenajarea celor existente!

Promisiunile făcute acum 3 ani s-au realizat și dacă urmăriți videoclipurile de atunci, vedeți că ne-am ținut de cuvânt, și aici mă refer la întreagă echipa de consilieri locali și la întregul colectiv din primărie!”

Mai sunt și alte realizări și în alte planuri, nu doar investițional, realizări pe care le cunoașteți și nu le-am cuprins în postare! Ceea ce este important că o să continuăm împreună dezvoltarea orașului nostru! La mulți binecuvântați ani!”.

Comentarii

comentarii