Acasă Eveniment Sorin Rogia, tânărul care şi-a ucis prietenul cu un ciocan, face mai...

Sorin Rogia, tânărul care şi-a ucis prietenul cu un ciocan, face mai puțină pușcărie

DISTRIBUIȚI

Sorin Rogia, tânărul de 28 de ani care și-a ucis prietenul cu 20 de lovituri de ciocan, la Oradea, a beneficiat de clemenţă din partea judecătorilor, care i-a micşorat pedeapsa cu 3 ani.

Joi, Curtea de Apel Oradea a pronunţat verdictul final în procesul lui Sorin Rogia, autorul oribilei crime căreia i-a căzut victimă orădeanul Radu Bogdan. Tânărul de 27 de ani a fost găsit cu capul zdrobit la primele ore ale dimineţii de 9 noiembrie 2017.

Condamnat iniţial la 23 ani şi 8 luni de detenţie de Tribunalul Bihor, Rogia a beneficiat de clemenţă la Curtea de Apel Oradea, unde completul de judecată i-a micşorat pedeapsa cu 3 ani, dispunând să execute o pedeapsă de 20 ani şi 8 luni de detenţie.

Sorin Rogia a șocat o țară întreagă în noiembrie 2017, ucigându-și cel mai bun prieten

De asemenea, Sorin Rogia va plăti despăgubiri morale de 300.000 euro către părinţii victimei, potrivit ebihoreanul.ro.

Tribunalul l-a mai obligat pe criminal să continue tratamentul medical pentru problemele psihice cu care a fost diagnosticat în timpul anchetei penale, să plătească despăgubiri materiale aferente cheltuielilor legate de înmormântare, loc de veci, monument funerar, parastase şi pomeniri ale victimei, în valoare de 12.364 lei, respectiv cheltuieli judiciare de 12.000 lei.

Sorin Rogia a șocat o țară întreagă în noiembrie 2017, ucigându-și cel mai bun prieten.

Cadavrul lui Radu Bogdan, un tânăr de 27 de ani, a fost găsit în zorii zilei de 9 noiembrie, pe malul Peţei.

Rogia i-a zdrobit cu un ciocan capul singurului său prieten, după care a încercat să-şi şteargă urmele, trimiţând de pe telefonul victimei SMS-uri liniştitoare către mama acestuia.

Criminalul a reușit să stea ascuns aproape două săptămâni în Timişoara, noaptea într-un vagon dezafectat uitat în Gara de Nord, iar ziua prin bisericile din oraş.

El a fost prins în seara zilei de 20 noiembrie, când Sorin Rogia căuta după chiştoace prin coşurile de gunoi.

Rogia şi-a recunoscut fapta, dar a negat că ar fi premeditat uciderea lui Radu Bogdan, despre care chiar el spunea că îi era prieten de mai bine de 14 ani, fiind de altfel singura persoană cu care socializa.

“L-am apelat în acea seară pentru a ne întâlni la un grătar pe malul Peţei. Am luat cu mine un ciocan şi o pătură pentru a face acoperiş în caz că plouă”, a susţinut Rogia, pentru a explica de ce avea asupra sa unealta criminală.

Rogia a susţinut, de asemenea, că nu îşi aminteşte de ce s-au certat, pentru că băuse zdravăn.

“3 litri de bere dimineaţa, 3 litri după-amiaza, plus berea pe care a mai adus-o Radu. A băut şi el, dar fiind mai slab la băutură, s-a îmbătat mai repede şi am intrat în polemici pe diferite teme: bani, serviciu…”, a povestit ucigaşul.

Rogia a pretins că nu el a fost primul care a lovit, ci Radu, care s-ar fi enervat  şi l-ar fi înjurat “necontenit”.

Rogia nu şi-a amintit de câte ori a dat, dar legiştii au stabilit că au fost cel puţin 20 de lovituri în zona capului, inclusiv după ce victima a căzut, acestea provocându-i “un traumatism cranio-cerebral cu zdrobirea părţii anterioare a neuro-craniului şi eviscerare de masă cerebrală”.

Sursa: observator.tv

Comentarii

comentarii