Acasă Actualitate Sorin Simion Meici: scrisoare deschisă către primarul Nicolae Robu: ”Dumnezeu nu-i țigan!...

Sorin Simion Meici: scrisoare deschisă către primarul Nicolae Robu: ”Dumnezeu nu-i țigan! Vei pleca în cătușe din clădirea de pe C.D. Loga numărul unu”

2087
DISTRIBUIȚI

Sorin Simion Meici a trimis o scrisoare deschisă către primarul Nicolae Robu și către viceprimarul Dan Diaconu. În document, Meici amintește că instanța de judecată, în mod definitiv, a stabilit că patru inculpați, condamnați la închisoare (cu suspendare) trebuie să achite un prejudiciu de 27 de milioane de lei. Banii noștri. Banii timișorenilor. Banii contribuabililor. ”Onorabile, ce demersuri ai făcut tu, personal, pentru recuperarea celor 27 de milioane de lei?”, întreabă Meici.

Prezentăm întreaga scrisoare:

”Onorabilul profesor universitar doctor inginer Nicolae Robu și a lui mână dreaptă Dan Diaconu.

Onorabile, înainte de a intră în cestiune, e necesar un mic recurs la istorie. Nu prea îndepărtată istorie.
Știu că nu ai obiceiul de a răspunde unor “demenți”. Așa cum ai declarat în urmă cu câteva luni, cu adresabilitate directă către persoană mea. Doar că legea te obligă să pui la dispoziția publicului informații de interes public. Da. Legea 544 din 2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.
Iar eu sunt cetățean român. Și am drepturi. Inclusiv acela de a fi informat.
Dar să mergem mai în urmă. Când eu tremuram de frig și suportăm ploaia, ce m-a udat până la biluțe, pe stadionul Dan Păltinișan. Fost 1 Mai. Stadion construit prin muncă miilor de muncitori timișoreni. Eu, în ploaie. Domnia ta, la tribună oficială. Unde te îmbuibai din protocolul șmenarului Iancu. Marian Iancu.
Eu, deși Poli era condusă cu 8 goluri, cântam și încurajam echipa. Tu, haleai. Finețuri. Pentru mine și cele 30 de mii de oameni, Poli însemna ceva. Era copilăria noastră. Era adolescența noastră. Era unică iubire din fotbal. Pentru ține era un prilej de ghiftuială și voturi. Voturi pentru carieră politică ce se profila la orizont.
Noi, cei care cântam în ploaie, habar nu aveam de șmenozelile din culise. Eram fericiți. Că avem o echipă. Că avem valoare. Că
“zi cu soare, fără soare
Noi la Poli tot venim
Să vedem meciul cel mare
Vocile să le unim”.

Da. E plin ecranul telefonului de lacrimi. Abia pot scrie. Căci, pentru noi, pentru amărâții din tribune, Poli însemna ceva.
A trecut timpul. Și am aflat șmenurile. DNA a ridicat un mic colț și am văzut. Am văzut cum Primăria Timișoara a dat banii cu ghiotura unui șmenar. Și în final, după ani de zile, a venit și condamnarea.
În dată de 04.11.2019 completul de judecată de la Curtea de Apel Timișoara, format din judecătoarea Sandovici Vasilică și Pârvu Florentina au dat sentința definitivă. Hotărârea nr. 1137/2019 din 04.11.2019.

Prin care, printre altele, se dispune:
“În baza art. 25, art. 397 C.p.pen., art. 1357, art. 1370 C.civ., obligă, în solidar, inculpaţîi Cojocari Ioan, Ciuhandu Gheorghe-Coriolan, Haracicu Smaranda Maria şi Mihalache Violetă-Teodora să plătească în favoarea părţîi civile Municipiul Timişoara suma de 27.000.000 lei împreună cu dobânda legală aferentă calculată începând cu dată emiterii fiecărei ordonanţări de plată şi până la plata efectivă a prejudiciului. În baza art. 25 alin. 5 Cod procedură penală lasă nesoluţionată acţiunea civilă exercitată în cauză de partea civilă Municipiul Timişoara în ceea ce îi priveşte pe inculpaţii Dumitru Delia-Ieana, Orza Adrian Romiţă, Staia Martin, Munteanu Mirel Florin, Pintilie Alina, Dimitriu Mariana, Miuţ Nicuşor Constantin.”

Și uite cum am ajuns la cestiune.
Instanța de judecată, în mod definitiv, a stabilit că patru inculpați, condamnați la închisoare (cu suspendare) trebuie să achite un prejudiciu de 27 de milioane de lei. Banii noștri . Banii timișorenilor. Banii contribuabililor.

Onorabile, ce demersuri ai făcut tu, personal, pentru recuperarea celor 27 de milioane de lei?
Te văd zilnic, pe feisbuci și în presă, că afirmi: “am FĂCUT cutare chestie”, “am FINALIZAT cutare chestie”, “am . .”, “am …”, “am …”.
Te bați cu cărămida-n piept cu câte ai făcut și ai dres.

Mă risc și inițiez un concurs. Ofer că premiu un ceas Swatch Chronograph din colecția personală acelei persoane care îmi trimite un film în care Onorabilul profesor universitar doctor inginer Nicolae Robu apare că făcând curățenie pe stradă. Cum adună gunoiul aruncat de concetățenii noștri. Sau cum mânuiește târnăcopul/hârlețul/lopata pe un șantier. Ceva. Un film în care Onorabilul profesor universitar doctor inginer Nicolae Robu face ceva din cele afirmate. Exclus, filmele cu tăierea cablurilor. Vreau să văd sudoare. Vreau să văd muncă efectivă. Pentru cei care vor ceasul din fotografie e suficient să trimită un video, pe adresa de e-mail: sorin.meici@yahoo.com.

Concluzie. Onorabile Profesor universitar doctor inginer Nicolae Robu ai termen 10 zile pentru a pune la dispoziția publicului informații cu privire la recuperarea prejudiciului de 27 de milioane de lei, conform art. 7 alin. 1 din Legea 544/2001.
Știu că te vei eschiva. Că o să invoci chichițe avocățești și o să te ascunzi după alun, invocând termenul de 30 de zile. Cu speranța că în 27 septembrie vei mai pușcă un mandat. Doar că “Dumnezeu nu-i țigan!” și vei pleca în cătușe din clădirea de pe C.D. Loga numărul unu”, scrie Meici în scrisoarea deschisă.

Comentarii

comentarii