Acasă Administraţie SOS apele din Banat! De Dragobete, oamenii au curățat râurile pe lângă...

SOS apele din Banat! De Dragobete, oamenii au curățat râurile pe lângă care își duc viața

494
DISTRIBUIȚI

Administrația Bazinală de Ape Banat Timișoara atenționează că, în ziua de 24 februarie, chiar de Dragobete, oamenii au curățat râurile pe lângă care își duc viața și au adus o bucurie: iată că se poate să avem ape curate!

Au fost înlăturate deșeurile dispersate de pe malurile cursurilor de apă Bolvașnița, Belareca și Globu Craiovei (din bazinul hidrografic Belareca) , aparținând UAT-urilor Mehadia și Iablanița din Caraș Severin.

Puțin împinși de la spate, de inspectorii apelor, cetățenii demonstrează că se poate trăi cu curățenie pe ape! Această stare de normalitate din zonele menționate este rezultatul acțiunilor preventive de verificare a stării de salubrizare a cursurilor de apă începute de inspectorii ABAB, la mijlocul lunii februarie, în bazinele râurilor Belareca și Cerna.

”Poate și aerul sărbătorii iubirii Dragobetelui a jucat un rol! Sau poate doar măsurile lăsate de colegii noștri privind îndepărtarea deșeurilor găsite pe maluri și în albia râurilor, până la finalul lunii februarie.

Cert este că doar prin schimbarea obiceiurilor noastre de a considera râul coș de gunoi, putem avea râuri curate și sănătoase, așa cum ne place să fie, iar dacă apa este viață, cum putem să nu o iubim?”, este mesajul ABAB Timișoara.

 

Comentarii

comentarii