Acasă Cultura SOS Timișoara celor 14.000 de clădiri istorice!

SOS Timișoara celor 14.000 de clădiri istorice!

DISTRIBUIȚI

cade tencuialaÎn Timișoara există un formidabil patrimoniu de monumente istorice de o valoare extraordinară, cu peste 14.000 de clădiri în cele șase cartiere vechi: Iosefin, Elisabetin, Fabric, Fratelia, Mehala și Freidorf.

De fapt, întregul ansamblu de clădiri din centrul Timișoarei și cele din cartierele Iosefin și Fabric sunt considerate monumente istorice.  Predominant a fost stilul baroc de influenţă vieneză, care a adus Timișoarei numele de „Mica Vienă”. Într-o proporție covârșitoare, acest patrimoniu se află într-o înaintată stare de degradare.
În acest moment s-a ajuns într-o situație atât de deplorabilă, încât nu se mai repară clădirile, ci se pun afișe cu Atenție cade tencuiala!
Astfel, joi 6 aprilie, de la ora 17, Asociaţia Culturală Salvaţi Patrimoniul Timişoarei organizează Atelierul de Informare pentru Regenerarea şi Restaurarea Patrimoniului Cultural Construit din Timişoara. Evenimentul va avea loc la Casa cu Ax de Fier din Piaţa I.C. Bratianu nr.1, peste drum de Tribunalul Timiș. Sunt aşteptaţi timişorenii, proprietarii, asociaţiile de locatari şi toţi cei interesaţi de soarta clădirilor istorice din Timişoara. Atelierul de informare este coordonat de Marius Dan Pascariu, specialist atestat de Ministerul Culturii.

 

Comentarii

comentarii