Acasă Eveniment Şpagă de până la 150 de euro pentru medici de familie din...

Şpagă de până la 150 de euro pentru medici de familie din vestul țării care falsificau rezultatul testelor Covid, ca pacienții să obțină certificat verde

DISTRIBUIȚI

O nouă metodă de a obţine un certificat verde ilegal a fost descoperită de poliţişti. Medicii de familie falsifică rezultatul testelor rapide, din negativ în pozitiv, şi semnează concedii medicale unor oameni care nu au, de fapt, Covid.

Primul dosar penal de acest fel a fost făcut, zilele trecute, în Bihor. Acolo, poliţiştii au fost sesizaţi de un medic de la DSP că, la mai multe cabinete medicale, s-ar practica metoda falsificării rezultatului negativ la testele covid rapide.

Astfel, beneficiarii, deşi sănătoşi, primeau fraudulos concedii medicale de câte 14 zile şi, mai mult, dobândeau şi certificate verzi valabile pentru 6 luni, cât ţin beneficiile celor care au trecut prin boală.

Între 100 şi 150 de euro cerea un medic de familie pentru transformarea, din pix, a unui test negativ în unul pozitiv cu toate beneficiile aferente.

În acest moment sunt suspiciuni cum că nu numai în Bihor se execută astfel de practici. În mai multe judeţe poliţiştii documentează fraude de acest tip făcute de medici de familie în schimbul unor sume de bani. Pentru această faptă, sunt deschise dosare penale pentru fals, uz de fals şi zădărnicirea combaterii bolilor.

Comentarii

comentarii