Acasă Cultura Spania, prin obiectivul a patru fotografi. Super-expoziție pe gardul Băncii Naționale a...

Spania, prin obiectivul a patru fotografi. Super-expoziție pe gardul Băncii Naționale a României Timişoara

DISTRIBUIȚI

Expoziţia în aer liber Spania, prin obiectivul a patru fotografi clasici spanioli câştigători ai Premiului Naţional de Fotografie, are loc, în perioada 5-18 iulie 2021 la sediul Băncii Naționale a României din Timişoara.

Asfel, zeci de fotografii sunt expuse direct în stradă, prinse de gardul instituției bancare.

Ambasada Spaniei la Bucureşti organizează, în colaborare cu Centrul de Artă din Alcobendas (Madrid) şi cu sprijinul Băncii Naţionale a României – Sucursala regională Timiş, expoziţia în aer liber Spania, prin obiectivul a patru fotografi clasici spanioli.

Ei sunt câştigători ai Premiului Naţional de Fotografie. Lucrările vor putea fi văzute în perioada 5-18 iulie 2021 în jurul clădirii Băncii Naționale a României din Timişoara.

Colecţia de fotografii alb-negru aduce în prim-plan lucrări celebre ale unora dintre cei mai importanţi exponenţi ai fotografiei spaniole din a doua jumătate a secolului al XX-lea: Joan Colom, Alberto Schommer, Eugeni Forcano şi Rafael Sanz Lobato. Toţi aceşti artişti au fost distinşi de-a lungul timpului cu Premiul Naţional de Fotografie acordat an de an, încă din 1994, de Ministerul Culturii din Spania.

 

Comentarii

comentarii