Acasă Eveniment Spargere eşuată la sediul Primăriei Sânandrei

Spargere eşuată la sediul Primăriei Sânandrei

426
DISTRIBUIȚI

Bancomatul situat în sediul Primăriei Sânandrei din judeţul Timiş a fost cât pe ce să fie furat în noaptea de vineri spre sâmbătă. Hoţii au intrat în sediul primăriei în jurul orei 2, pe o uşă laterală, pe care au forţat-o, după care au încercat să dea deschidă bancomatul un aparat de sudură autogen. Pentru a se asigura că nu vor avea probleme cu camerele de supraveghere şi că nu se va declanşa alarma, Spărgătorii au tăiat alimentarea cu energie electrică a primăriei, fiind siguri că nu vor avea probleme cu camerele de supraveghere şi cu sistemul de alarmă. Spărgătorii nu au luat în calcul faptul că ar putea exista mai multe sisteme de siguranţă. În momentul în care au început să taie tabla bancomatului alarma s-a declanşat şi spărgătorii au luat-o la fugă.
Echipa de intervenţie a firmei care asigura paza a ajuns la faţa locului la 11 minute de la declanşarea alarmei şi, după ce au văzut că uşa era forţată au anunţat poliţia. „Alarma s-a declanşat de la senzorul termic. Când au încălzit cu autogenul să taie, a pornit alarma”, a declarat Radu Şerban, ofiţerul de securitate al băncii care deţine ATM-ul. Cu toate că nu ştiau de complexitatea sistemului de alarmă, hoţii aveau informaţii că în bancomat se află o sumă mare de bani. Reprezentanţii băncii au recunoscut că ATM-ul a fost alimentat cu câteva ore înainte.
Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Timiş, hoţii nu au apucat să fure nimic. A fost declanşată o anchetă, iar criminaliştii au ridicat mai multe urme de la locul spargerii, în încercarea de a-i identifica pe autori: „Bancomatul a fost doar forţat, nefiind sustrase bunuri sau valori. În interior am găsit o lanternă în poziţia aprins, orientată spre bancomat. Au fost ridicate amprente de pe lanternă şi o cutie găsită lângă”, a afirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş, Emil Andrei. Poliţiştii încearcă acum să-i identifice pe autori pe baza imaginilor surprinse de o cameră de supraveghere amplasată în exterior şi orientată către sediul primăriei.

Comentarii

comentarii