Acasă Actualitate Spargerile de asfalt pentru lucrări edilitare, verificate de Poliția Locală Timișoara

Spargerile de asfalt pentru lucrări edilitare, verificate de Poliția Locală Timișoara

DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali ar urma să se ocupe de verificarea pe teren a situației lucrărilor tehnico-edilitare care necesită spargeri în asfalt sau a trotuarelor.

Printr-un regulament adoptat în 2020, Primăria Timișoara a stabilit reguli clare conform cărora să fie realizate spargerile tehnico-edilitare. Toate bune și frumoase, cei care spărgeau un drum un trotuar erau obligați să aducă locația la starea inițială. Doar că regulamentul nu este respectat de operatorii care efectuează lucrările.

De respectarea acestui regulament ar fi trebuit să se ocupe Serviciul Drumuri, Poduri, Parcaje Canalizare și… Direcția Fiscală. Conform proiectului de hotărâre, verificarea lucrărilor de către angajații acestor departamente era dificilă.

Astfel, propunerea este ca verificarea și sancționarea lucrărilor de acest fel să treacă în subordinea polițiștilor local. Deci, în curând vom vedea pe stradă polițiștii locali cu mapa, care vor constata dacă au fost astupate gropile unde s-au reparat țevile de apă sau canal. Polițiștii locali pot verifica și legalitatea autorizării lucrărilor de construcție, așa că noile atribuții le vin ca o mănușă.

Comentarii

comentarii