Acasă Actualitate Specialiștii Agenției Naționale Antidrog anunță că vor ”participa” la Flight Festival

Specialiștii Agenției Naționale Antidrog anunță că vor ”participa” la Flight Festival

DISTRIBUIȚI

În perioada 02- 04 septembrie 2022, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județean Timiș, Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș, vor desfășura activități specifice pe linia prevenirii și reducerii riscurilor asociate consumului de droguri în cadrul FESTIVALULUI  FLIGHT 2022.

Pentru informarea directă, corectă şi completă a unui număr cât mai mare de persoane cu privire la problematica şi efectele consumului de droguri, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș recomandă consultarea paginii web INFODROG (http://infodrog.ro/), care oferă informaţii şi cu privire la metodele de prim-ajutor în anumite situaţii de criză cauzate de consumul de droguri, efectele juridice şi activităţile tip suport şi bune practici. Participanţii vor putea accesa, site-ul INFODROG și cu ajutorul codului QR pus la dispoziţie de specialiştii antidrog, pe întreaga durată a festivalului.

Interacțiunea cu tinerii prezenți la eveniment, comunicarea directă și deschisă, informarea cu privire la serviciile de asistenţă oferite consumatorilor de droguri şi familiilor acestora sunt câteva dintre obiectivele țintite.

De asemenea, vor fi desfășurate activități interactive, fiind utilizați ochelari care simulează efectele induse de consumul de alcool și droguri.

Pe  parcursul festivalului, specialiştii Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș, vor fi prezenţi alături de colegii din dispozitivul de ordine publică, pentru a identifica persoane aflate la risc şi pentru a le oferi, la nevoie, sprijin de specialitate.

”Prin acțiunile derulate, urmărim dezvoltarea unor abilităţi de viaţă, necesare luării unor decizii informate, responsabile şi sănătoase în legătură cu abuzul de substanțe. Ne propunem să oferim tinerilor alternative sănătoase de petrecere a timpului liber, îndreptate către dezvoltarea unui stil de viaţă pozitiv, sănătos şi autonom.

Totodată, reamintim faptul că specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog oferă gratuit și confidențial, servicii de prevenire şi asistență specializată medico-psiho-socială, pentru consumul şi dependența de droguri.

În cazul unor situaţii deosebite, îndrumăm participanții la eveniment să apeleze  tel. verde: 0 800 8 700 700, să se adreseze direct Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș (la punctul de informare amenajat în cadrul evenimentului) sau să sune la numărul unic de urgenţă 112, dacă le este afectată starea de sănătate”, tranmite Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș.

Comentarii

comentarii