Acasă Cultura Spectacol muzical adresat persoanelor cu deficiențe de auz, ateliere și scoli de...

Spectacol muzical adresat persoanelor cu deficiențe de auz, ateliere și scoli de dans, acțiuni de recuperare a muzicii pierdute

DISTRIBUIȚI

Prin proiectele CADRE & FORME, SIMBIOZE și LOST MUSIC asociația Noi Re-Creăm le-a pregătit iubitorilor de muzică și/sau dans o serie de acțiuni menite să le aprofundeze pasiunile, dar și să le deschidă orizonturile, prin participarea la spectacole aparte, școli de vară și ateliere tematice.

Programul complex de dans contemporan CADRE & FORME continuă în această vară cu spectacole în care coregrafi celebri, români și străini, pun în evidență locuri simbol ale orașului, în timp ce tineri dansatori își pot aprofunda cunoștințele în cele două Școli de Vară pregătite pentru ei în lunile următoare. O producție în premieră este spectacolul A MATTER OF TIME, ce va avea loc joi, 8 iunie, de la ora 20.30, la FABER. Conceput ca o întâlnire dintre materie și timp, prin muzică și dans, în cadrul show-ului o mare parte din compoziția sonoră este creată la fața locului de inginerul de sunet Uțu Pascu, pornind de la corpul în mișcare al coregrafei Alexandra Gîrbea. Detalii aici.

CADRE & FORME este dezvoltat de asociațiile Noi Re-Creăm și Unfold Motion, inclus în Programul Cultural “Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte Timișoara

Extensie a programului CADRE & FORME, SIMBIOZE aduce pe parcursul acestui sezon o hartă de evenimente și activități ce conectează muzica, tehnologia, arta, ecologia, dansul și educația. Detalii aici. O acțiune aparte este un performance de sunet tactil și dans contemporan adresat persoanelor surde sau cu deficiențe de auz, ce va avea loc miercuri, 7 iunie, de la ora 20.30, la FABER. În cadrul META.SONIC se va folosi o tehnologie imersivă specială (Sub.Pac), care cu ajutorul unor rucsaci audio-tactili va transporta sunetul din exterior spre interiorul spectatorilor. Participarea la eveniment este limitată exclusiv persoanelor cu deficiențe de auz și este urmată de un atelier de dans dedicat lor.

SIMBIOZE face parte din Programul Cultural Național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Inside Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

În continuarea LOST TAPES (proiectul prin care în 2022 s-au produs viniluri cu muzica pierdută și regăsită a anilor ’90 și 2000), Lost Music îi invită pe melomanii din Timișoara într-o călătorie ce radiografiază orașul muzical al anilor ’70, ’80, ’90 și 2000, prin ateliere, expoziții și concerte. Detalii aici.

Comentarii

comentarii