Acasă Actualitate Spectacolul de Teatru Pantofii roșii reia reprezentațiile la Teatrul Merlin din Timișoara

Spectacolul de Teatru Pantofii roșii reia reprezentațiile la Teatrul Merlin din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Teatrul pentru Copii și Tineret Merlin Timișoara anunță  spectacolul  „Pantofii Roșii”, într-o nouă distribuție : Paticia Gavril, Magyari Etelka, Cristian Bratoiu, Mădălina Ghițescu-Petre, Raul Lăzărescu, Lucian Matei , Laurențiu Pleșa- programat la începutul  lunii martie, în data de 3.03.2022 și  4.03.2022, începând cu ora 18.00. Evenimentul va avea loc la Teatrul pentru Copii si Tineret Merlin Timișoara, Bd. Regele Carol I nr. 3, Timișoara.

Regia si coregrafia spectacolului este semnată de BACZO TUNDE, un spectacol pe texte de Geanina Jinaru- Doboș , decor Attila BAJKO.

Spectacolul de teatru-dans „Pantofii roșii” dorește să atragă atenția asupra unei probleme reale cu care se confruntă generația actuală, asupra vanității și egocentrismului, asupra unei societăți obsedate de aparențe care i-a acaparat pe copiii din ziua de astăzi.

Povestea „Pantofii Roșii” este una mai controversată, ieșind din tipar, cu un final fericit, însă înțeles într-o altă cheie. Opera prezintă soarta grea a unei copile pe nume Karen; vara mergea desculţă, iar iarna purta o pereche de saboți grei şi uzaţi. O bătrână de meserie cizmăriţă îşi face milă de micuţă şi-i oferă o pereche de încălţări din pânză roşie care se dovedește a-i schimba viața.

În anul 2018 spectacolul de teatru „Pantofii Roșii” a câștigat, în cadrul ediției a XIV-a a Festivalului Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls, premiul pentru costume, realizate de către Cristina Milea. Aceasta a mai fost premiată, de asemenea, la categoria cea mai bună scenografie, în cadrul celei de-a 28-a ediție a Galei Premiilor UNITER.

Durata spectacolului este de 1 oră și 20 de minute iar vârsta care se recomandă pentru participarea la acest eveniment este de minim 15 ani.

În prezent, Teatrul „Merlin“ are un program repertorial variat ce cuprinde peste 30 de spectacole care se adresează copiilor și tinerilor. Proiectele artistice și educative, din ce în ce mai numeroase, au drept scop crearea unui centru de interes cultural capabil să reunească întreaga familie și să reflecte multiculturalitatea zonei, dar și deschiderea spre noile tendințe avangardiste.

Originalitatea, imaginaţia, dinamismul, valorificarea noilor mijloace de exprimare teatrală, dar şi profesionalismul actorilor fac ca Teatrul pentru Copii şi Tineret „Merlin“ să merite aprecierea celor 20.000 de spectatori care ne urmăresc, anual, în peste 200 de spectacole.

Acest eveniment este susținut de Consiliul Județean Timiș.

Comentarii

comentarii