Acasă Eveniment „Sper ca în continuare coaliţia cu PNL şi PNŢCD să funcţioneze”

„Sper ca în continuare coaliţia cu PNL şi PNŢCD să funcţioneze”

DISTRIBUIȚI

Spune Titu Bojin, preşedintele PSD Timiş
Preşedintele filialei Timiş a Partidului Social Democrat, Titu Bojin, şi-a exprimat speranţa ca protocolul administrativ semnat de PSD, PNL şi PNŢCD să funcţioneze în continuare. Însă cu unele detalii ce trebuie puse la punct, întrucât, conform spuselor lui Bojin, „există colegi de coaliţie care mai au derapaje. Sunt unii care fac anumite jocuri”. Bojin s-a referit concret la un vot favorabil PD-L al liberalului Dan Sarmeş, în plenul de luni al Consiliului Judeţean Timiş (CJT), susţinând că treburile trebuie clarificate în cadrul coaliţiei, pentru a se merge pe o linie clară. „Există clar o dorinţă a PSD ca în CJT să se schimbe modul de comportare. Noi ne-am comportat corect. (…)Sper ca în continuare coaliţia cu PNL şi PNŢCD să funcţioneze”. Conform spuselor viceprimarului Timişoarei, Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD Timiş, în Consiliul Local Timişoara, coaliţia funcţionează. „Avem semnat un protocol administrativ cu ţărăniştii şi liberalii, care este respectat, cu anumite plusuri şi minusuri”, spune Grindeanu.
„Nu suntem căsătoriţi cu PNL şi PNŢCD”
Acordul administrativ nu are însă nimic de-a face cu următoarele alegeri locale, spun social-democraţii. „Nu suntem căsătoriţi cu PNL şi PNŢCD. Avem semnat un acord administrativ. (…) În cazul în care voi fi desemnat candidatul pentru primărie, voi lupta cu toate forţele pentru câştigarea Primăriei Timişoara şi a alegerilor în Timişoara, pentru că scorul de aici va fi decisiv şi pentru desemnarea preşedintelui CJ Timiş”, a declarat Grindeanu. Conform preşedintelui PSD Timiş, Titu Bojin, candidaţii PSD pentru funcţia de preşedinte al CJ Timiş şi cea de primar al Timişoarei vor fi stabiliţi în urma unui sondaj, care e în curs de finalizare, pe un eşantion de 3.500 de timişeni.
Toţi candidaţii de pe liste pleacă cu şanse egale
O noutate la alegerile locale din 2012 este că atât la judeţ, cât şi în municipii, toţi candidaţii social-democraţi de pe lista pentru consilii vor porni cu şanse egale. Astfel, judeţul va fi împărţit în 27 de districte, atât cât este şi numărul candidaţilor de pe lista pentru consiliul judeţean. Districtele vor fi atribuite candidaţilor şi, în funcţie de numărul de voturi obţinut, fiecare social-democrat intrat în cursa electorală va avea şanse să ajungă consilier. La fel se va proceda şi la nivelul Timişoarei, în cazul consilierilor locali. Cele 27 de districte ce vor fi stabilite în Timişoara vor fi trasate ţinând cont de împărţirea geografică a oraşului, însă astfel încât numărul de votanţi din fiecare district să fie aproximativ egal.

Comentarii

comentarii