Acasă Cultura Spiritualitatea creștină reflectată în imaginea satului românesc -vernisaj, la Muzeul Catedralei Mitropolitane...

Spiritualitatea creștină reflectată în imaginea satului românesc -vernisaj, la Muzeul Catedralei Mitropolitane Timișoara

630
DISTRIBUIȚI

La Muzeul Catedralei Mitropolitane din Timișoara, a avut loc Concursul de creație plastică cu tema „Spiritualitatea creștină reflectată în imaginea satului românesc”, ediția I, la sfârșitul săptămânii.

Cu binecuvântarea ÎPSS Ioan, arhiepiscopul Timișoarei și mitropolitul Banatului, la această primă ediție au fost prezente pe simezele Muzeului Catedralei Mitropolitane peste 70 de lucrări de artă plastică ale elevilor din județul Timiș.

Moderatorul evenimentului a fost pr. dr. Nichifor Tănase, consilier la Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, care a evidențiat valoarea satului românesc pentru tinerii din generația de azi, așa cum s-a reflectat în lucrările lor artistice. La final, împreună cu prof. Veronica Adorian, directorul Liceului de Arte Plastice din Timișoara a oferit diplome laureaților acestei primei ediții.

La eveniment au participat profesori de educație plastică, profesori de religie, precum și elevi din școlile județului Timiș; au participat elevi de la Liceul de Arte Plastice din Timișoara, Colegiul Național Bănățean, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara, Liceul Waldorf Timișoara, Școala Gimnazială nr. 18, Școala Gimnazială nr. 6, Școala Gimnazială nr. 1 „Teodor Bucurescu” din Sânnicolau Mare.  Organizatorul evenimentului este Arhiepiscopia Timișoarei, Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Liceul de Arte Plastice din Timișoara.

Comentarii

comentarii