Acasă Politica Spiritul de echipă se naște atunci când există respect între partenerii de...

Spiritul de echipă se naște atunci când există respect între partenerii de echipă

DISTRIBUIȚI

seculici– interviu cu Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad, fost președinte al PDL Arad

– Cum comentați rezultatele alegerilor din 11 decembrie, la Arad și la nivel național?

– Dacă e să comentez rezultatele alegerilor generale din acest an, le analizez prin prisma efectelor pe care le pot avea asupra activității economice în România. Din acest punct de vedere, dacă promisiunile făcute în campania electorală sunt viabile, este un câștig pentru economia românească. Dacă nu, ele vor afecta negativ activitatea economică în toate nivelurile. Spun acest lucru gândindu-mă la faptul că mediul politic românesc este într-o permanentă transformare și o permanentă căutare de direcții, soluții pentru rezolvarea tuturor problemelor cu care se confruntă viața politică și economică a noastră la nivel național și european. Aș vrea ca aceste alegeri să fi ales persoane care să găsească soluții pentru o stabilitate în mediul economic, având în vedere schimbările majore care se întâmplă pe plan mondial.

– Ați condus organizația județeană a PDL în perioada de glorie, când partidul a obținut cele mai bune rezultate la alegeri, chiar la nivel național. Cum comentați faptul că acum, în Arad, noul PNL a pierdut practic alegerile?

– Strategia pe care am adoptat-o la vremea respectivă a fost apropierea de toți membrii de partid, o colaborare în luarea deciziilor și o analiză a lor în toate momentele importante prin care a trecut organizația în acea perioadă. Am considerat la vremea aceea că o organizație de partid trebuie să fie o instituție, care să respecte punctul de vedere al fiecărui membru, să facă analiza poziției membrilor din organizație, fără patimă, din dorința de a găsi o soluție corectă, care să fie în primul rând, în avantajul cetățenilor care ne-au votat. Faptul că am fost susținuți și am avut rezultate foarte bune e o dovadă că decizia pe care am luat-o la vremea respectivă a fost una bună. Am avut șansa colaborării cu oamenii cu deschidere și cu viziune la nivelul organizației, care au avut posibilitatea să-și exprime punctul de vedere de fiecare dată în colectivul în care am muncit împreună. Rezultatele n-au fost doar ale mele, ci au fost ale colectivului și toate deciziile pe care le-am luat au fost luate în acest context. Deciziile le-am luat întotdeauna în colectiv, după cum și realizările au fost ale colectivului cu care am lucrat. Acesta cred că a fost secretul rezultatelor pe care le-am avut, al faptului că am fost o echipă unită, care a avut același țel, de a fi alături de arădeni.

– În spiritul celor de mai sus, ce credeți că a lipsit acum: colaborarea sau faptul că a dominat un spirit dictatorial în conducerea organizației și chiar a alegerilor?

– Spiritul de echipă se naște atunci când există un respect între partenerii de echipă. Categoric, atunci când acest respect lipsește, rezultatul n-are cum să fie unul pozitiv. Și are și dezavantajul că nu poate fi constituită o echipă de lucru, ci un grup de acțiune, care nu are nici o legătură cu echipa.

– Cum vedeți viitorul politicului în Arad și la nivel național?

– Activitatea politică la nivel local și național este extrem de importantă în viața fiecăruia dintre noi, chiar dacă nu o recunoaștem. Știm cu toții că orice decizie politică ne poate afecta fie activitatea economică, socială, statutul, nivelul de trai, cu alte cuvinte, starea materială și spirituală. Din acest punct de vedere, aceste alegeri sunt o etapă în care o echipă care a înțeles să fie mai explicită, a câștigat iar cealaltă, care s-a cantonat în decizii care n-au putut fi credibile, sau n-au fost bine exprimate, a pierdut. Este o etapă în cei 25 de ani de democrație în România, unele partide pierd, altele câștigă, activitatea politică este una în permanentă transformare și această transformare ar trebui să creeze la un moment dat acea democrație pe care o visăm cu toții. Din acest punct de vedere, sunt optimist și sunt convins că în timp și politicienii noștri își vor perfecționa mesajul corect în relația cu electoratul, ceea ce va fi în beneficiul tuturor.

– Intenționați să vă reimplicați mai activ în activitatea politică în viitorul apropiat?

– Recunosc că mi-a plăcut și îmi place politica foarte mult, pentru că ea este, așa cum am spus, o activitate de creație și care trebuie pusă în slujba cetățeanului. În acest moment, activitatea pe care o desfășor în cadrul Camerei de Comerț este una de excepție și mă bucură că toate deciziile legislative și politice, care se iau în acest moment sunt vizibile în activitatea de viitor a camerei. Atunci când voi considera că sunt mai util activității politice, probabil voi reveni.

Comentarii

comentarii