Acasă Actualitate Spitalele COVID din Timiș, redeschise și pentru cazurile clinice non-COVID

Spitalele COVID din Timiș, redeschise și pentru cazurile clinice non-COVID

812
DISTRIBUIȚI

Conducerea Direcției de Sănătate Publică Timiș și Instituția Prefectului Județului Timiș s-au întâlnit astăzi cu managerii unităților sanitare cu paturi cuprinse în Planul Alb. În urma discuțiilor, s-a convenit redeschiderea spitalelor și pentru cazurile clinice non-COVID.

Secția de Pneumoftiziologie  a Spitalului “Dr.Victor Babeş” Timişoara va fi redeschisă cu prioritate, respectându-se circuitele funcționale conform normelor sanitare în vigoare. „Din analiza gradului de ocupare a paturilor în perioada pandemiei de COVID-19, s-a constatat faptul că nu a fost atinsă capacitatea maximă și în acest moment, disponibiltatea de internare a spitalelor este favorabilă creșterii capacității de tratament și pentru cazuistica non-COVID, în măsura în care se asigură circuite separate pentru aceasta”, transmit reprezentanții DSP Timiș.

„DSP Timiș va sprijini în mod deosebit reorganizarea Spitalului Bega și a Secției de Dermatologie a Spitalului Municipal, ținând cont de faptul că solicitările medicale  în aceste domenii sunt numeroase. În funcție de evoluția epidemiologică locală, spitalele care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-COV-2 vor asigura, cu avizul DSPJ Timiș, asistența medicală și pacienților non-COVID-19 în condițiile existenței circuitelor complet separate, fără a fi necesară externarea/transferarea tuturor pacienților internați către alte spitale”, mai transmit reprezentanții DSP Timiș.

Fiecare spital va trebui să întocmească și prezinte un plan de măsuri care să cuprindă inclusiv reorganizarea circuitelor. Acest plan va trebui prezentat și supus avizării DSPJ Timiș, în cadrul următoarei întâlniri de lucru.

Comentarii

comentarii