Acasă Actualitate Spitalele de stat sau private din Timiş pot participa la programul de...

Spitalele de stat sau private din Timiş pot participa la programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer

151
DISTRIBUIȚI

Unităţile sanitare publice sau private din judeţul Timiş interesate de participarea la programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer (FIV-ET) pot depune dosarele la Registratura Ministerului Sănătăţii, în perioada 23–27 mai.

Selectarea unităţilor sanitare pentru includerea în subprogram se realizează la cererea acestora, în baza unui dosar. Pot participa la program unităţi sanitare publice sau private care îndeplinesc o serie de criterii, printre care deţinerea unei acreditări valabile pentru activitatea de utilizator de celule şi ţesuturi umane în scop terapeutic, acte doveditoare prin care personalul medico-sanitar îşi exercită profesia în cadrul unităţii sanitare, documente care atestă pregătirea specialiştilor în domeniul embriologiei umane şi care fac dovada realizării, începând cu data de 1 ianuarie 2010, a minimum 50 de proceduri FIV/ET. Până la 1 iunie, includerea unor noi unităţi sanitare în program se va realiza în limita fondurilor aprobate cu această destinaţie, pe baza documentelor care atestă efectuarea a minimum 50 de proceduri FIV/ET.

 

Începând cu data de 15 iunie, cuplurile care doresc să acceseze programul MS de fertilizare in vitro pot depune dosarele la sediul unităţilor sanitare care îl derulează.

Comentarii

comentarii