Acasă Eveniment Spitalele din judeţul Timiş mai au două săptămâni pentru a fi clasificate

Spitalele din judeţul Timiş mai au două săptămâni pentru a fi clasificate

501
DISTRIBUIȚI

Spitalele din judeţul Timiş mai au două săptămâni pentru a fi clasificate într-una dintre cele cinci categorii. Spitalul Judeţean Timişoara are depus de mai multă vreme dosarul la direcţia de sănătate publică, pentru a fi clasificat în categoria I.
Conform noilor prevederi legislative, până la 1 iunie 2011, data intrării în vigoare a noului Contract-Cadru 2011, toate unităţile sanitare trebuie clasificate, în funcţie de competenţă. Clasificarea spitalelor va avea un rol esenţial în elaborarea propunerilor de modelare a finanţării spitalelor, pe nivele de competenţă şi performanţă, şi pentru planificarea achiziţiilor de aparatură medicală. Clasificarea spitalelor înseamnă creşterea eficienţei funcţionării spitalelor prin evitarea suprapunerilor şi paralelismelor între unităţile spitaliceşti, dar şi asigurarea accesului echitabil al cetăţenilor la serviciile medicale.
Spitalele de categoria I – nivel de competenţă foarte înalt – sunt spitale care asigură asistenţa medicală la nivel regional, deservind populaţia judeţului din aria sa administrativ-teritorială, precum şi alte judeţe, cu cel mai înalt nivel de dotare şi încadrare cu resurse umane şi care asigură furnizarea serviciilor medicale cu grad de complexitate foarte înalt.
Aproximativ o treime este clasificată, dintre unităţile sanitare aflate în reţeaua Ministerului Sănătăţii şi a autorităţilor locale.
Cseke Attila, ministrul Sănătăţii a aprobat, luni, 16 mai, primele 117 ordine de clasificare, în funcţie de competenţă.
Majoritatea dintre unităţile sanitare clasificate până în prezent s-a încadrat în categoriile a-IV-a (65) şi a-V-a (28), cu sau fără plan de conformare. În 8 judeţe ale ţării s-a finalizat procesul de clasificare a unităţilor sanitare.

 

Comentarii

comentarii