Acasă Actualitate Spitalele din Timișoara nu mai au locuri pentru bolnavii COVID. Dr. Musta:...

Spitalele din Timișoara nu mai au locuri pentru bolnavii COVID. Dr. Musta: ”Azi trebuia să internez 3 pacienţi şi i-am refuzat”

5754
DISTRIBUIȚI

Semnal de alarmă dur tras de medicul Virgil Musta, aflat în prima linie în lupta cu COVID. La Timişoara, nu mai sunt locuri în spitale pentru bolnavi, iar trei persoane infectate cu coronavirus au fost refuzate, miercuri, din cauza aceasta.

Este o situaţie dificilă la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, acolo unde dr. Virgil Musta, șeful secției de Boli infecțioase, a mărturisit, miercuri, că a refuzat să interneze trei bolnavi de COVID-19, pentru că nu mai sunt locuri în unitatea medicală.

“La nivelul sistemului de sănătate, presiunea e mare şi nu mai putem să facem faţă la numărul mare de pacienţi infectaţi cu coronavirus. (…) Dacă până acum aveam o zonă-tampon în spital, cu număr de paturi de folosit doar în situaţii dificile, încep şi aceste paturi să nu mai existe.

Azi ar fi trebuit să internez trei persoane care necesitau internare şi nu am avut niciun pat. Îmi pare rău, nu am avut unde să-i internez.

Pe moment, am trimis aceste persoane la un spital suport-COVID care mai are câteva paturi, doar că în 2-3 zile, nici acesta nu va mai avea locuri.

Nu ştiu ce vom face cu persoanele care necesită internare”, a semnalat, miercuri, la Antena 3, dr. Virgil Musta, șeful secției de Boli infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara.

Comentarii

comentarii