Acasă Actualitate Spitalul CFR continuă să surprindă plăcut

Spitalul CFR continuă să surprindă plăcut

378
DISTRIBUIȚI

Deşi traversăm o situaţie economică cenuşie, la Spitalul CFR continuă renovările şi au fost reduse datoriile
Spitalul CFR Timişoara continuă să surprindă plăcut, în ciuda crizei şi a situaţiei nu tocmai roz din sistemul de Sănătate. Fără fonduri substanţiale, prin donaţii, bunăvoinţă şi mână de muncă din interiorul instituţiei, Spitalul CFR Timişoara se poate lăuda acum cu aproximativ 25 de saloane renovate. La acestea se adaugă unele holuri care au fost împrospătate, curtea interioară schimbată în bine cu câteva luni în urmă (bănci şi coşuri de gunoi noi, gazon, brăduleţi), punctul termic propriu care a fost zugrăvit şi multe altele. Recent, printr-o donaţie de la un spital din Norvegia, spitalul a primit în jur de 70 de saltele. Toate lucrările au fost executate de personal din spital, cu investiţii minime. Renovări aparent minore au produs schimbări substanţiale în bine, spre încântarea pacienţilor, dar şi a angajaţilor spitalului.
Un aspect la fel de important este faptul că Spitalul CFR Timişoara nu mai are, în prezent, datorii. Preluat de noul manager în luna aprilie a acestui an cu datorii de aproximativ trei miliarde de lei vechi, spitalul timişorean nu mai are, în prezent, deficit. Cum a fost posibil? Prin restrângerea cheltuielilor şi o mai bună gestionare a activităţii din spital, dar şi prin blocarea măririlor salariale (cu excepţia debutanţilor). Spre exemplu, s-au redus cheltuielile în ceea ce priveşte reactivii, acum realizându-se fiecărui pacient doar analizele necesare pe problema cu care a sosit la spital. Calitatea actului medical nu a scăzut însă deloc, asigură reprezentanţii spitalului. În plus, foarte rare sunt cazurile în care pacienţii spitalului sunt trimişi să-şi cumpere singuri medicamente sau materialele necesare actului medical.
„Am dorit să arăt că dacă se doreşte ceva cu adevărat, se poate. Nimic nu ar fi fost însă posibil fără angajaţii spitalului. Afirm cu tărie că cea mai mare bogăţie a Spitalului CFR o reprezintă personalul”, spune managerul Spitalului CFR, democrat-liberalul Romeo Bârlea.
De notat este că la Spitalul CFR se poate trata orice persoană care contribuie la Casa de Asigurări, nu doar cei ce aparţin de Ministerul Transporturilor.

Comentarii

comentarii