Acasă Actualitate Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara – din nou în impas. Mai...

Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara – din nou în impas. Mai sunt bani doar de salarii

329
DISTRIBUIȚI

spitalul victor babes timisoara

Reprezentanții Spitalului Victor Babeș din Timișoara sunt din nou în impas, după ce au mai trecut printr-o problemă financiară acum câteva luni.

Pentru luna iunie mai au bani doar de salarii, dar mai au nevoie de fonduri și pentru plata utilităților sau a furnizorilor. Nu îi au… Spitalul ar mai avea nevoie de aproximativ 300.000 de lei pe luna iunie pentru plata frunizorilor și a utilităților.
„Avem bani doar de salarii și tichete, nu avem niciun leu pentru furnizori, de niciun fel, nici utilități. Sunt doar bani de salarii și tichete pe luna iunie, adică pentru data de 15 iulie, atunci când dăm salariile. Avem un pic peste 1.200.000 lei pentru salarii și tichete pentru 340 de angațjați. Cei de la CJAS Timiș au mutat banii din iunie către mai și aprilie, ne-am acoperit serviciile medicale pentru aprilie și mai, dar luna iunie este complet descoperită. Consider că în ceea ce privește lucrurile care nu-și găsesc rezolvarea la nivelul Casei Județene trebuie să mergem mai departe, către forul următor. Noi nu semnăm actul adițional, vrem rectificare și suplimentare de fonduri, inclusiv iunie”, spune Voichița Lăzureanu, directorul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara.  
Doar pentru anul 2016 ar trebui în plus, conform reprezentanților spitalului, 700.000 de lei.  Pentru luna iunie – în jur de 300.000 de lei.
Cei de la spital vor merge către Casa Națională de Asigurări de Sănătate și vor ca în decurs de 10 zile să se întâlnească o comisie de mediere de la CNAS.

 

Comentarii

comentarii