Acasă Actualitate Spitalul Județean III Reșița a fost renovat. Preoții Episcopiei Caransebeșului au sfințit...

Spitalul Județean III Reșița a fost renovat. Preoții Episcopiei Caransebeșului au sfințit lucrările

249
DISTRIBUIȚI

La inițiativa președintei Asociației „Cultură și fapte bune”, Liliana Gherle, Episcopia Caransebeșului a săvârșit rugăciunile de  sfințire a lucrărilor de renovare care s-au realizat la Spitalul Județean Staționar III – Reșița.  Slujba de binecuvântare a fost săvârșită de către pr. Gabriel Gozman – consilier social al Episcopiei Caransebeșului în calitate de delegat al PS Lucian, episcopul Caransebeșului și de pr. Gheorghe Șuveți protopopul Reșiței. Din sobor au mai făcut parte pr. Nicolae Ion Petrișor – Capela „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a Inspectoratului Județean al Jandarmeriei, împreună cu pr. Sorin Sfeia – preot de caritate din cadrul Spitalului Județean Staționar III.

De asemenea, la slujba de binecuvântare au luat parte și doamna Liliana Gherle, precum și cadrele medicale ce deservesc Spitalul Județean Staționar III.

Această slujbă de binecuvântare vine ca o încununare a demersului pornit în primăvara acestui an, când în urma unor fotografii apărute pe internet, și din care se putea observa grava degradare a acestui spital, s-a luat decizia de a apela la societatea civilă pentru a începe un amplu proces de renovare a acestuia.

Astfel, în lucrările de renovare au fost implicate foarte multe instituții, printre care amintim Inspectoratul Județean de Jandarmerie, Episcopia Caransebeșului și Protopopiatul Ortodox Reșița, care au contribuit atât financiar, dar și cu voluntari pentru ca aceste lucrări să fie duse la bun sfârșit.

 

Comentarii

comentarii