Acasă Actualitate Spitalul Județean Timișoara inaugurează, joi, cel mai nou laborator de testare COVID-19

Spitalul Județean Timișoara inaugurează, joi, cel mai nou laborator de testare COVID-19

2503
DISTRIBUIȚI

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență ,,Pius Brînzeu” din  Timișoara va inaugura, joi 14.05.2020, la ora 13:00, cel mai nou laborator de testare COVID-19 cu ajutorul aparatului RT-PCR.

Dr. Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara, a explicat că noul laboratorul dispune de o linie completă de extracție automată și  manuală a acizilor nucleici precum și amplificarea materialului genetic viral în scopul detectării virusului SARS-CoV-2.

Aparatura a costat 500.000 de lei și a fost achiziționată în totalitate din fondurile Ministerul Sănătății. În plus, laboratorul dispune și de o linie completă dată în comodat de către Direcția Sanitar Veterinară Timiș în parteneriat cu Spitalul Clinic Județean de Urgență ,,Pius Brînzeu” din Timișoara.

Capacitatea de testare a noului laborator este de 500 de probe pe zi cu ajutorul a 8 cadre medicale care vor putea lucra 24 de ore din 24.

Testele pentru determinarea infecției cu coronavirus vor fi efectuate pacienților care se încadrează în criteriile de testare și definiția de  caz actualizată precum și personalului medical.

După epidemia COVID-19, aparatura existentă va putea fi folosită și pentru detecția altor tipuri de viruși (virusul HIV, virusul hepatic, etc).

Comentarii

comentarii