Acasă Actualitate Spitalul Județean Timișoara investește 16 milioane de lei în modernizarea, extinderea și...

Spitalul Județean Timișoara investește 16 milioane de lei în modernizarea, extinderea și dotarea ambulatoriului

DISTRIBUIȚI

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” (SCJU) Timișoara lansează proiectul „Modernizarea, extinderea și dotarea ambulatoriului integrat SCJU Timișoara”, în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență PNRR, proiect în valoare de 16.135.869,43 lei din care contribuție proprie 1.526.046,15 lei.

Obiectivul proiectului constă în reabilitarea și modernizarea infrastructurii ambulatoriului integrat al SCJU „Pius Brînzeu” Timișoara, în vederea transferului centrului de greutate de la serviciile de sănătate din spital spre ambulatoriile de specialitate. În același timp, se asigură furnizarea unor servicii medicale complexe și de înaltă calitate pentru prevenție, diagnostic și monitorizarea continuă a stării de sănătate a populației din regiunea vest. În cadrul proiectului, se află în curs lucrări de modernizare și reabilitare construcții și instalații, inclusiv servicii de proiectare si asistență tehnică pentru ambulatoriul de pediatrie și ambulatoriul destinat sportivilor, reprezentând cca 30% din valoarea totală a proiectului. Investiția propusă include dotarea ambulatoriilor cu tehnologie medicală de ultimă generație.

Ambulatoriul pentru sportivi va beneficia de un sistem de testare neuromotor multistație robotică, stație de testare a efortului și metabolismului, precum și terapie cu laser.

Ambulatoriul de pediatrie va fi dotat cu echipamente precum ecografe, defibrilatoare și EKG-uri.

Ambulatoriul integrat va dispune de computer tomograf, unitate multifuncțională ORL, sistem de mamografie cu termosinteză, ecografe, EKG-uri și defibrilatoare.

”Proiectul vizează creșterea complexității serviciilor medicale în asistența ambulatorie prin extinderea infrastructurii prespitalicești pentru cele 28 de specialități existente și înființarea a 5 noi specialități, conform cerințelor identificate la nivelul SCJU Timișoara și tendințelor mondiale în politicile publice de sănătate.

De asemenea, se va crea infrastructura necesară pentru activitățile de screening, esențiale în depistarea cancerului, bolilor cardiovasculare și tuberculozei, principalele cauze de deces cu impact negativ asupra eficienței sistemului de sănătate din România, prin rata ridicată a mortalității evitabile” – a explicat prof.dr. Dorel Săndesc, managerul SCJU Timișoara.

Comentarii

comentarii