Acasă Actualitate Spitalul Militar din Timișoara, pregătit să primească militari ucraineni răniți

Spitalul Militar din Timișoara, pregătit să primească militari ucraineni răniți

DISTRIBUIȚI

spitalul militar

Ministerul român al Apărării anunță că toate cele 11 spitale militare din subordinea Direcției Medicale sunt pregătite să trateze militari ucraineni răniți în război și a lansat o campanie de donare de sânge în beneficiul militarilor răniți. În acest context, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a donat deja sânge la Centrul de Transfuzii Sanguine din curtea Spitalului Militar Central.

”Ministerul Apărării Naționale a pregătit toate cele 11 spitale militare din subordinea Direcției Medicale pentru asigurarea asistenței și tratamentului medical pentru militarii răniți din Ucraina. De asemenea, începând de astăzi, 27 februarie, ora 12.00, Centrul de transfuzii sanguine al Direcției Medicale, care funcționează în București în curtea Spitalului Universitar de Urgență Militar Central, va fi deschis pentru donare de sânge în beneficiul militarilor răniți. Centrul va funcționa în fiecare zi, între orele 8.00 și 14.00, pentru toți cei care doresc să doneze sânge în acest scop. Donatorii vor fi așteptați în intervalele orare precizate, la intrarea din Calea Plevnei nr. 134”, transmite, duminică, MApN, citat de News.ro.

Ministrul Apărării, Vasile Dâncu, a făcut publică lista spitalelor militare pregătite să primească răniții din Ucraina, fiind vorba despre 11  unități din rețeaua MApN care funcționează în București, Cluj Napoca, Brașov, Constanța, Timișoara, Iași, Craiova, Sibiu, Focșani, Galați și Pitești.

De asemenea, ministrul a donat sânge la Centrul de Transfuzii Sanguine din curtea Spitalului Militar Central. În ceea ce privește a doua tranșă de ajutor material pe care România în trimite în Ucraina și care constă inclusiv în echipament militar, MApN anunță că este vorba despre echipament și muniție cu valoare de aproximativ 2 milioane de euro.

„Valoarea elementelor de muniție și a celor 2.000 de căști de protecție balistică și 2.000 de veste antiglonț cu nivel de protecție III-IV care vor fi donate armatei ucrainene se situează în jurul sumei de două milioane de euro.  Transferul de echipamente constituie un element de sprijin logistic necesar eforturilor Ucrainei de respingere a agresiunii Federației Ruse, declanșată asupra teritoriului ucrainean în data de 24 februarie. Transmiterea acestor materiale către Guvernul Ucrainean se circumscrie efortului general care se realizează de către statele membre ale NATO și UE pentru sprijinirea Ucrainei în acțiunile de apărare a teritoriului propriu, independenței și integrității statului împotriva agresiunii armatei Federației Ruse”, menționează MApN.

Comentarii

comentarii