Acasă Actualitate Spitalul militar mobil, de la Stadionul CFR din Timișoara, a rămas fără...

Spitalul militar mobil, de la Stadionul CFR din Timișoara, a rămas fără locuri libere, la numai 4 zile de la deschidere

910
DISTRIBUIȚI

Instalat în urmă cu trei luni și deschis săptămâna trecută, spitalul mobil militar din Timișoara a rămas fără paturi libere după numai patru zile. Spitalul este ridicat pe un stadion din oraș și, de miercuri până duminică, a primit 56 de pacienți.

Structura poate primi până la 100 de bolnavi, însă nu mai sunt medici care să îi trateze. „Avem posibilitatea de extindere a locurilor de internare pentru pacienții pozitivi și cei care sunt în așteptarea rezultatelor, doar că avem nevoie de sprijin cu personal medical”, a explicat la Digi24 Andra Podgoreanu, purtător de cuvânt al Spitalului Militar Timișoara.

Astăzi are loc o ședință în care se va stabili cum poate fi ajutat cu cadre medicale.

Județul Timiș se confruntă cu o creștere accentuată a cazurilor de COVID-19. De altfel, al doilea cel mai mare focar de COVID-19 din județul Timiș, orașul Făget, a intrat în carantină. Aici 47 de oameni s-au îmbolnăvit, iar autoritățile locale au cerut să intre în carantină. Măsura a fost aprobată și a intrat în vigoare aseară, de la ora 19:00. Alături de Făget, sunt în carantină și trei sate aflate în apropierea orașului.

În județul Timiș, cel mai mare focar de COVID-19 este înregistrat la un combinat de procesare a cărnii, de lângă Timișoara, unde sunt 142 de cazuri.

Comentarii

comentarii