Acasă Actualitate Spitalul Municipal Lugoj trece în administrarea primăriei

Spitalul Municipal Lugoj trece în administrarea primăriei

274
DISTRIBUIȚI

„Consider că este o provocare mare, atât pentru Consiliul Local, cât şi pentru mine ca primar”, a declarat Francisc Boldea, şeful executivului lugojean
Primăria Lugoj face toate demersurile pentru preluarea administrării Spitalului Municipal. Până la 1 iulie, toate unităţile sanitare vor trece în administrarea autorităţilor locale. „În acest context am atenţionat conducerea instituţiei în vederea opririi tuturor achiziţiilor. Vom redimensiona spitalul, numărul de paturi, doar în funcţie de indicatorii de performanţă. Începând de la 1 iulie, cheltuielile nu vor depăşi veniturile încasate. Vom modifica Regulamentul de ordine interioară, fişele postului, structura de personal şi vom reabilita întreaga infrastructură, achiziţia vizând mai ales aparatura medicală şi utilajele necesare. Pentru serviciile nemedicale nu vom mai admite externalizări. Vom înfiinţa un serviciu unic în cadrul Primăriei Lugoj care să cuprindă atât personalul din spital, cât şi medicii şi asistenţii unităţilor şcolare din municipiu. Se va realiza o monitorizare foarte strictă a serviciilor oferite de spital”, a declarat primarul Francisc Boldea, care a anunţat şi faptul că, în şedinţa ordinară a Consiliului Local din 29 iunie, va fi propusă spre aprobare o comisie pentru preluarea managementului asistenţei medicale din cadrul Spitalului Municipal Lugoj. Din această comisie vor face parte patru membri ai executivului local (primarul, care va fi şi preşedintele comisiei, secretarul municipiului – Dan Ciucu, directorul Direcţiei Economice – Cosmin Nichita şi şeful Serviciului de Administrare şi Întreţinere a Domeniului Public – Ştefan Tonino) şi cinci consilieri locali, câte unul de la fiecare partid reprezentat în Consiliul Local.

Spitalul a rămas cu 386 de paturi

 Protocolul de preluare a Spitalului Municipal se va semna miercuri, 30 iunie, împreună cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Timiş şi conducerea interimară a unităţii sanitare. Conform noii structuri organizatorice, Spitalul Municipal Lugoj are prevăzute 386 de paturi: 75 la secţia Medicină Internă, 35 la Chirurgie Generală, 15 la A.T.I., 30 la Obstetrică-ginecologie, 35 la Pediatrie, 48 la Psihiatrie, 60 la Pneumologie, etc. Reducerea numărului de paturi (de la 460 la 386) poate crea probleme, cea mai afectată fiind secţia de Chirurgie Generală, care a rămas cu 35 de locuri de internare, în condiţiile în care nici cele 40 de paturi, câte au fost până în prezent, nu erau suficiente. De asemenea, a fost stabilit ambulatoriul interior necesar bunei desfăşurări a activităţii în spital, iar la începutul lunii iulie, Direcţia economică va propune Consiliului Local o rectificare de buget privind dezvoltarea spitalului. „Personal, consider că este o provocare mare, atât pentru Consiliul Local, cât şi pentru mine ca primar, într-o perioadă foarte dificilă din punct de vedere financiar, dar sper ca împreună, cu ajutorul lugojenilor, să putem schimba situaţia din spital. Fiecare agent economic din oraş ar trebui să ştie că valoarea lui este determinată şi de modul în care influenţează în bine vieţile celor din oraş, nu doar din ce poate primi. Aici ar trebui să fim toţi răspunzători de la 1 iulie de dezvoltarea Spitalului Municipal”, a declarat primarul Francisc Boldea.

Municipalitatea vrea… operaţii cardiovasculare

Primarul Francisc Boldea a mai anunţat că a avut trei întrevederi cu reprezentanţii Fundaţiei „EurAsia Heart” din Zurich, condusă de prof. dr. Paul Wogt. „Această fundaţie va sprijini Spitalul Municipal cu fondurile necesare pentru dotarea secţiei de Cardiologie şi Boli Cardiovasculare. În jurul datei de 10 august,  prof. dr. Paul Wogt va fi prezent la Lugoj, pentru a efectua o serie de operaţii cardiovasculare, în premieră”, a declarat Boldea, menţionând şi că a avut o întrevedere cu Adrian Haţegan, directorul spitalului din Salonta, „poate cel mai bun din vestul ţării”, în vederea acordării sprijinului necesar „în luarea deciziilor pentru modernizarea spitalului”. Şeful executivului lugojean a mai dezvăluit şi faptul că a abordat mai multe firme din oraş, pentru dotarea şi modernizarea unor saloane, care să poarte, apoi, numele firmelor respective.

Comentarii

comentarii