Acasă Actualitate Sportivii legitimați la CS Universitatea Arad participă la Campionatul Mondial de Alergare...

Sportivii legitimați la CS Universitatea Arad participă la Campionatul Mondial de Alergare pe distanța de 50 de kilometri

456
DISTRIBUIȚI

Trei sportivi arădeni, legitimați la CS Universitatea Arad vor participa la Campionatul Mondial de Alergare pe distanța de 50 de kilometri.

Cea mai importantă competiție sportivă organizată de Federația Română de Atletism în istoria sa de 125 de ani de existență se va desfășura la sfârșitul acestei săptămâni, la Brașov. Campionatul Mondial de Alergare pe distanța de 50 de kilometri va reuni cei mai importanți sportivi din lume pe această distanță. Și-au anunțat prezența 174 de sportivi din 31 de țări din Europa, America de Nord, America de Sud, Africa, Asia și Australia. Echipa Națională a României este formată din șase fete și șase băieți, la care se adaugă alți doi sportivi, trecuți pe lista de rezerve, care vor evolua la categoria open. Printre sportivii selectați la Lotul Național se află și trei arădeni: Iulia Ghinga, Sorin Mîneran și Roland Unterweger. La cârma Echipei naționale se află un alt arădean, Vasile Blidar, în calitate de Team Leader. „Pentru noi este o onoare și o mândrie în același timp, că putem fi alături de Echipa Națională a României și în special de arădenii care ne vor reprezenta la această competiție. Am fost alături de Federația Română de Atletism încă de la început, cu organizarea evenimentului de preselecție pentru Campionatul Mondial. Universitatea noastră va fi implicată și pe viitor în acțiuni cu rezonanță națională și internațională, mai ales că avem o facultate cu profil de sport dar și foarte mulți studenți implicați în astfel de evenimente”, a declarat prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul Universității „Aurel Vlaicu” Arad.

Sportivii selectați la Lotul Național pentru Campionatul Național de Alergare 50 de kilometri sunt legitimați la CS Universitatea Arad, club condus de Ovidiu Șerban. „După figura făcută în Campionatul Național, știam că vom avea selectați sportivi pentru acest eveniment atât de important. Nu am stabilit nici un target pentru niciunul dintre sportivi și vrem să facem o figură bună și de această dată. Oricum, fiecare dintre ei va da tot ce se poate pentru România”, a declarat Ovidiu Șerban, directorul CS Universitatea Arad.

Comentarii

comentarii