Acasă Cultura Sprechen Sie Deutsch? În această săptămână, germana va fi limba pe care...

Sprechen Sie Deutsch? În această săptămână, germana va fi limba pe care o veți auzi cel mai des la Victoria

DISTRIBUIȚI

Sprechen Sie Deutsch? În această săptămână, germana va fi limba pe care o veți auzi cel mai des la Victoria, pentru că găzduim, pentru prima dată la Timișoara, Zilele Filmului German, din 9 până 12 martie. Fiți fără grijă, toate filmele au subtitrare în limba română.

Până atunci, în 8 martie, le sărbătorim cum se cuvine pe femei. Miercuri, la ora 16:00, începe #CineMami, programul nostru special dedicat proaspetelor mămici, care pot veni cu bebelușii la cinema, fără teama de a deranja și în condiții special adaptate pentru confortul tuturor. Prima proiecție din această serie îl are în centru pe Tom Hanks, care este UN BĂRBAT PE NUME OTTO. Tot miercuri, #VinoLaVictoria să vezi AFTERSUN – o dramă emoționantă despre relația tată-fiică, cu Paul Mescal în rolul principal.

Seara, facem o incursiune în viața și cariera creatoarei de modă și activistei Vivienne WESTWOOD, printr-o proiecție unică, în exclusivitate la Victoria, organizată în parteneriat cu Cinemateca TIFF. Dedicăm această proiecție tuturor femeilor care nu se sfiesc să fie ele însele, să lupte pentru valorile în care cred, și să mai răstoarne, în drumul lor, câteva idei preconcepute.

De joi, împreună cu Goethe Institut și cu Centrul Cultural German din Timișoara, ne bucurăm să vă prezentăm, în premieră, o selecție diversă a celor mai bune titluri din cinematografia germană a ultimilor ani.

Comediile deschid și închid oficial programul celor patru zile. DIE GOLDFISCHE / PEȘTIȘORII AURII, filmul de deschidere care dă și imaginea de pe vizualul acestei ediții, este un road movie cu un grup de persoane cu dizabilități, care încalcă adeseori regulile corectitudinii politice. În încheiere, prezentăm TOUBAB, un film care reușește să abordeze subiectul serios și provocator al pierderii iminente a patriei cu o lejeritate și cu un umor de situație bine dozat.

Vineri și sâmbătă, HYPERLAND și THE TROUBLE WITH BEING BORN / PROBLEMA DE A FI VIU ne proiectează în diferite lumi din viitor, în care rețelele de socializare au preluat complet controlul asupra vieții oamenilor sau în care androizii iau locul unor ființe dragi.

Dragostea este surprinsă în dramele HELLO AGAIN – EIN TAG FÜR IMMER / HELLO AGAIN – O ZI PENTRU TOTDEAUNA, în care o zi de nuntă se retrăiește în buclă și de LE PRINCE / PRINȚUL, ce surprinde o poveste de dragoste între două persoane din medii culturale complet diferite: un bărbat din Congo și o femeie din Germania.

Relațiile de familie nu sunt întotdeauna cele mai ușoare. Ne-o arată dramele MEIN SOHN / FIUL MEU, care surprinde încercarea unei mame de a se apropia de fiul ei adult, și NÖ / NU, care analizează o relație de iubire timp de șapte ani, în 15 scene.

Și cei mai tineri au un film dedicat: în ALS HITLER DAS ROSA KANINCHEN STAHL / CÂND HITLER A FURAT IEPURAȘUL ROZ o vor cunoaște pe micuța Anna, care trebuie să fugă din Germania împreună cu părinții ei, în 1933, lăsând în Berlin iubitul său iepuraș de pluș roz.

 

Comentarii

comentarii