Acasă Administraţie Sprijin pentru cei cazaţi la Centrul de Recuperare de la Găvojdia. CJT...

Sprijin pentru cei cazaţi la Centrul de Recuperare de la Găvojdia. CJT ridică trei locuinţe protejate şi un centru de zi

DISTRIBUIȚI

Consiliul Judeţean Timiş alocă 3,6 milioane de lei pentru ridicarea a trei locuinţe protejate şi un centru de zi, la Periam. Vor beneficia de noua investiţie 30 de persoane din cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Găvojdia. Președintele CJT, Călin Dobra, a semnat contractul de proiectare și execuție a noilor locuințe protejate. Acestea vor fi ridicate în Periam și sunt destinate persoanelor cu dizabilități.

În plus, tot la Periam se va realiza și un centru de zi. Investiția se ridică la 3,6 milioane lei, fără TVA, instituția asigurând finanțarea printr-un proiect european. Conform contractului, locuințele protejate sunt destinate unui număr de 30 de beneficiari, rezidenți ai Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Găvojdia.

Fiecare clădire va avea câte două zone funcționale, una destinată personalului și alta persoanelor cu dizabilități, beneficiarilor. Fiecare casă va avea, printre altele, cinci camere de câte două paturi, special amenajate, o cameră de zi pentru diverse activități, o bucătărie cu loc de luat masa și patru grupuri sanitare configurate pentru persoane cu dizabilități. Toate spațiile comune vor fi accesibile beneficiarilor, inclusiv celor cu mobilitate redusă, care se deplasează în fotoliu rulant, conform normelor în vigoare.

„Investiția ne va permite să asigurăm condiții mult mai bune pentru persoanele cu dizabilități. Am reușit să atragem o finanțare europeană importantă. Proiectul de la Periam nu este singular. Construim astfel de locuințe, pe fonduri europene, și la Găvojdia și Lugoj. Beneficiarii locuințelor vor trăi într-un mediu similar cu cel al unei familii, fapt extrem de important pentru dezvoltarea lor normală”, spune președintele Consiliului Județean, Călin Dobra.

Pe lângă cele trei locuințe, va fi reabilitat și dotat un centru de zi, situat în proximitatea locuințelor protejate nou construite, fiind destinat celor 30 de beneficiari, cât și unui număr de 10 persoane din localitate.

Suprafața totală construită desfășurată a obiectivului de investiție este de 1.314 m2, locuințele având un total de 1.108 m2, iar centrul de zi, 206 m2 .

Comentarii

comentarii