Acasă Stiri recomandate Săracul Colterm bogat?

Săracul Colterm bogat?

DISTRIBUIȚI
Prefectul a găsit prin patrimoniul Colterm un teren de sport şi diferite clădiri
 
Prefectul de Timiş Mircea Băcală spune de mult timp de ceea ce are în proprietate Coltermul, hoteluri sau terenuri de sport, cam de când a atacat în contencios-administrativ majorarea preţului gigacaloriei. Acum însă a găsit alte proprietăţi aparţinătoare Coltermului, care, spune prefectul, nu sunt nici pe departe dovadă de… faliment…  

„Patrimoniul Colterm este foarte mare. Unele imobile de care noi avem cunoştinţă. Două mini hoteluri de 3-4 stele care au mini terenuri de sport, au asigurate servicii de pază şi agrement pentru aceste hoteluri, un teren de fotbal care are toate dotările pentru a intra în liga a doua dar şi acel hotel de pe Muntele Mic”, spune prefectul, care are şi poze în dotare făcute la aceste imobile, cel puţin cele situate în Timişoara. Şi terenul de fotbal ce aparţine Colterm este bine întreţinut şi bine dotat, remarcă prefectul. „Doar stadionul Dan Păltinişanu este de valoarea acestui teren în ceea ce priveşte utilităţile, este în plină întreţinere. Mă întreb cât costă întreţinerea acestui teren de fotbal şi din banii cui, fiindcă aceste cheltuieli se fac şi astăzi. Sunt bani care se cheltuiesc fără nici un rost”, e de părere prefectul.
 
„Sunt întreţinute şi în acest moment din banii timişorenilor”
 
„Vedeţi care este bogăţia Coltermului! Ei spun că sunt falimentari. Este investiţia 
Colterm. Aceste bunuri patrimoniale sunt întreţinute şi în acest moment din banii timişorenilor”, a declarat prefectul. Directorul Colterm Aurel Matei spune că lucrurile nu stau chiar aşa. Prefectul spune că în acele mini hoteluri stau numai cei favorizaţi, nu intră oricine, iar Aurel Matei spune că nu sunt mini hoteluri ci camere de oaspeţi iar terenul e închiriat deoarece echipa a fost desfiinţată.
 
Antrenament „contra cost”
 
„Nu există acolo mini hotel. Sun nişte camere de oaspeţi construite în 1997. Acolo se cazează unii delegaţi cu care noi avem contract. Unul este pe Muntele Mic şi dincoace sunt nişte camere de oaspeţi. Nu au regim de hotel. Le folosim atunci când vine vreun delegat. E o chestie contractuală, comercială. Baza aia sportivă este construită înainte de a fi eu director. Există şi ca atare nu o las să moară. Acolo face antrenament una din echipele de la Poli Timişoara contra cost. Eu ca un gospodar o ţin, când  o să o vindem e o altă chestie. Echipa de fotbal am desfiinţat-o când am venit eu. Scoatem costurile cu întreţinerea bazei. Pe şase luni de zile anul acesta bilanţul Coltermului este pozitiv”, a declarat Aurel Matei.
  
Procedură complicată de debranşare pe care „Guvernul să facă bine să o simplifice”
 
Prefectul a mai adus în atenţie şi modul în care se fac debranşările de la Colterm. Aceste debranşări durează mult şi trebuie o serie de autorizaţii. La prefect în audienţă a venit un cetăţean ce s-a plâns de procedura complicată de debranşare. A apelat la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor pentru a vedea dacă sunt reclamaţii pe această temă şi le-a găsit, câteva zeci de plângeri. „Sunt inventate noi şi noi cerinţe astfel încât cetăţenii să nu se debranşeze de la Colterm”, a declarat prefectul. Directorul Colterm e de acord că cerinţele sunt multe, dar nu sunt stabilite de către Colterm. ” Există o procedură pe care nu am stabilit-o noi, a stabilit-o ANRSC. Nu facem noi de capul nostru. Este complicată, trebuie acceptul vecinilor, al asociaţiei de proprietari. Dacă se debranşează se schimbă foarte multe din punct de vedere termic. Guvernul să facă bine să o simplifice”, spune Aurel Matei, răspunzând reprezentantului guvernului în teritoriu – prefectul Mircea Băcală. 
 

Comentarii

comentarii