Acasă Cultura Stagiunea Muzicală 2017 -2018 “Ion Vidu” se deschide la Bufnițe, în Piaţa...

Stagiunea Muzicală 2017 -2018 “Ion Vidu” se deschide la Bufnițe, în Piaţa Unirii Timişoara

2456
DISTRIBUIȚI

Duminică, 8 octombrie 2017, ora 17.00, va avea loc deschiderea Stagiunii Muzicale 2017 -2018  “Ion Vidu” la Bufnițe, în Piaţa Unirii Timişoara, cu super-recitalul de pian la patru mâini “Dansăm Brahms?”, cu Elena Popa și Dianna Vasiu.

Duo-ul Elena Popa și Dianna Vasiu a luat naștere în 2009, prin colaborare la distanță. Compatibilitatea extraordinară dintre cele două pianiste a făcut posibilă pregătirea unui recital de două piane în doar 4 zile. Începând cu anul 2016, odată cu mutarea Elenei Popa la Timișoara, duo-ul a și-a intensificat activitatea, fiind prezent în numeroase activități culturale timișorene – a informat Librăria La Două Bufniţe.

Elena Popa este în prezent profesor de pian la Colegiul Național de Arte ”Ion Vidu” din Timișoara. Născută în Craiova, în anul 1980, Elena Popa și-a început studiile muzicale în orașul natal, la Liceul de Arte ”Marin Sorescu”, la clasa profesoarelor Adriana Popa și Mariana Ilie. Perfecționarea sa a continuat la Universitatea Națională de Muzică din București, sub îndrumarea unor profesori de prestigiu – prof. univ.dr. Dana Borșan, prof. univ.dr. Sorin Dogariu, prof. univ. asoc. Andrei Deleanu (pian), prof. univ.dr. Nicolae Brînduș (muzică de cameră), iar apoi la Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj Napoca, pentru studii de master-la clasa prof. univ. dr. Daniel Goiți (pian) și prof. univ.dr. Vera Negreanu (muzică de cameră). În anul 2016 a obținut doctoratul în muzică, la Universitatea Națională de Muzică, cu teza Școala muzicală rusă în prima jumătate a secolului XX- profiluri de mari compozitori pianiști, sub îndrumarea prof.univ.dr. Dana Borșan.
Pianista Elena Popa este laureată a numeroase concursuri naționale și internaționale și are o activitate artistică extrem de bogată și diversă. A susținut concerte cu Orchestra Filarmonicii Oltenia din Craiova, recitaluri în piața Festivalului Enescu, la Ateneul Român, în București, Timișoara, Craiova, Cluj-Napoca, Baia-Mare, Tg. Jiu etc.
Dianna Vasiu este în prezent cadru didactic asociat la Facultatea de Muzică din Timișoara și președinte al Asociației Doremi pentru copii.
Născută în Timișoara, în anul 1981, Dianna Vasiu a început studiile muzicale la Liceul de Muzică „Sigismund Toduță” din Deva, clasa profesor Ona Doina. Se dedică cu pasiune pianului, din primii ani de studiu obținând numeroase premii naționale și internaționale. Urmează cursurile Facultății de Muzică din cadrul Universității de Vest Timişoara, la clasele profesorilor Felicia Stancovici (pian), Remus Georgescu, Ioan Fernbach (muzică de cameră), devenind în 2004 Licenţiat în interpretare instrumentală, pian și în 2005 Licenţiat în pedagogie muzicală. În anul 2006 finalizează cursurile de masterat în Interpretarea şi teoria artelor muzicale contemporane, pian, obținând distincția Student Eminent.
Participă cu regularitate la cursurile de măiestrie ale pianistei Lea Adam Litzler (Franţa), cu care are o colaborare apropiată. În formarea Diannei ca pianist muzician, și-au pus amprenta muzicieni de renume din țară și de peste hotare: Albert Mamriev, Timur Sergeyenia, Gabriel Amiras (Germania), Daniel Goiti (Romania), Tamas Vesmas (Noua Zeelandă), Logan Skelton (SUA), Maurizio Barboro, G. Lanfranchi (Italia).
A obtinut zeci de premii naționale și internaționale, premii speciale, de excelență și alte distincții, prin participarea în concursuri internaționale și naționale, festivaluri și alte apariții artistice.

 

Comentarii

comentarii