Acasă Actualitate Starea apelor în Timiș și Caraș Severin: depășiri ale cotelor de atenție...

Starea apelor în Timiș și Caraș Severin: depășiri ale cotelor de atenție pe Bega și de apărare pe Nera

280
DISTRIBUIȚI

Din informațiile primite de la Dispeceratul Administrației Bazinale de Ape Banat Timișoara, joi 20 mai, dimineața se înregistrau depășiri a cotei de atenție pe râul Sașa, un afluent al râului Bega, la stația hidrometrică Poieni.

Precipitațiile căzute în ultimele 24 de ore în arealul Banatului au fost mai mari în județul Caraș-Severin, în bazinul hidrografic Nera. Astfel, au fost înregistrați 16,5 l/mp la stația hidrometrică Bozovici, 14,5 l/mp la stația hidrometrică Dalboșeț și 14 l/mp la stația hidrometrică Pătaș. Pe afluentul Dunării, Berzeasca, s-au înregistrat 18 l/mp, la stația hidrometrică Berzeasca. La această oră nu sunt înregistrate depășiri ale cotelor de apărare pe aceste cursuri de apă.

Totuși, încă ne aflăm sub avertizarea hidrologică de tip cod galben și portocaliu de inundații prelungită de INHGA până vineri, 21 mai, la ora 24.00, pe râurile din bazinele hidrografice menționate în avertizarea nr.39/19.05.2021.

Specialiştii ABAB monitorizează în permanenţă debitele şi nivelurile cursurilor de apă din spaţiul hidrografic Banat vizate de avertizarea hidrologică în vigoare.

Comentarii

comentarii