Acasă Actualitate Starea de alertă va fi prelungită. Se va circula până la ora...

Starea de alertă va fi prelungită. Se va circula până la ora 22!

DISTRIBUIȚI

Președintele Klaus Iohannis a convocat, miercuri după amiază, o sedință de lucru privind siguranța publică în unitățile de învățământ. Iohannis a anunțat o declarație de presă după ședință.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, după şedinţa pe tema siguranţei în unităţile de învăţământ la care au participat prmierul, dar şi mai mulţi miniştri şi specialişti din educaţie şi sistemul sanitar, că discuţiile au vizat autorizaţiile de securitate la incendiu, cele sanitare, vulnerabilităţile sesimice pentru şcoli, dar şi priorităţile de consolidare a fondului construit pentru sistemul de educaţie.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că cifrele din ultima săptămână privind evoluţia pandemiei de COVID – 19 sunt îngrijorătoare, a anunţat că circulaţia pe timp de noapte va fi restricţionată de la 22 şi a dat asigurări că autorităţile nu au în vedere un lockdown de Paşte. ”Haideţi să nu irosim ce am câştigat până acum prin campania de vaccinare!”, a spus preşedintele.

 Distribuie pe Facebook

Declarațiile președintelui:

“Am discutat de crearea de locuri de muncă pentru cei afectați de pandemie, despre școli sigure și sănătoase și despre un mediu curat pentru toți românii”, a spus președintele.

Au fost discutate problema autorizațiilor la incendiu precum și problemele de risc seismic, dat fiind că 40% din unitățile de învățământ sunt amplasate în zonele de risc seismic”, a adăugat el.

Conform Administrației Prezidențiale, la ședință erau anunțati premierul României, Florin Cîţu, viceprim-ministrul Dan Barna, viceprim-ministrul Hunor Kelemen, ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Attila Cseke, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Corina Atanasiu, inspector general – Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Gen. mr. Dan Paul Iamandi, şi Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol.

Cele mai multe dintre unităţile de învăţământ au reluat, în 8 februarie, cursurile cu prezenţa fizică a elevilor, în funcţie de incidenţa cumulată din localităţi.

Ședința de marți, de la Cotroceni, vine înaintea prelungirii stării de alertă cu 30 de zile, ocazie cu care este posibil ca autoritățile să amendeze măsurile restrictive existente.

Elevii de peste 16 ani ar putea fi vaccinaţi cu prioritate în etapa a treia, având în vedere că cei din clasele terminale vin la şcoală chiar şi în scenariul roşu. Anunţul a venit chiar din partea medicului Valeriu Gheorghiţă.

Comentarii

comentarii