Acasă Actualitate Starea de Libertate – cetățenii cer Guvernului României neutralitate, față de războiul...

Starea de Libertate – cetățenii cer Guvernului României neutralitate, față de războiul Rusia – Ucraina

DISTRIBUIȚI

Starea de Libertate este titlul petiției online semnată de cetățenii țării prin care cer Guvernului României neutralitate, față de războiul Rusia – Ucraina.

În contextul războiului din Ucraina, ținând seama de proximitatea României cu zona de conflict armat ruso-ucrainean, în virtutea experienței istorice a poporului român cu vecinii din Răsărit, pentru păstrarea și manifestarea liberă a ființei noastre naționale, românii cer Guvernului României în regim de urgență neimplicarea în războiul Rusia -Ucraina, sub nicio formă.

Iată care sunt cele patru cerințe ale românilor care au semnat petiția online, prin care cer guvernului neutralitatea României.

  1. Refuzul oricărui sprijin militar al vreunei tabere beligerante din conflictul militar ruso-ucrainean și oferirea de sprijin EXCLUSIV umanitar populației afectate din Ucraina. Poporul român, ospitalier, va primi vecinii suferinzi, dar trebuie să fie apărat de proprii săi conducători.
  2. Anularea deplină, definitivă, imediată și fără echivoc a stării de alertă (și/sau urgență, ce se perpetuează arbitrar de doi ani) în România și a tuturor restricțiilor legate de aceasta (măști, vaccin, certificat verde, formular PLF și amenzi) și restabilirea drepturilor și libertăților constituționale.
  3. Revenirea Basarabiei la România trebuie realizată numai în condiții de pace. În momentul de față, propunerea unor forțe politice din România de a înfăptui acum acest proces firesc și legitim din punct de vedere istoric este un pretext perfect, o provocare servită Rusiei, de a ocupa militar și politic Basarabia, după același scenariu din Ucraina.
  4. Recunoașterea automată a cetățeniei române pentru toți etnicii români și urmașii acestora aflați în Republica Moldova și Ucraina. Este o reparație istorică față de aceste familii private forțat de cetățenia română în urma anexării Basarabiei în 1940 de către Uniunea Sovietică (entitate statală inexistentă astăzi).

Semnatarii acestei petiții își dau acordul pentru a fi contactați pentru viitoare acțiuni ce privesc interesele fundamentale ale societății romanești. Dacă crezi că poți face o diferență, include și numărul tău de telefon. Subscrie și distribuie! l Acest comunicat va fi depus la Guvern, Parlament, Presedentie, CSAT si alte institutii ale statului român – se arată în petiție.

Subscriu comunicatului următoarele organizații:

Comitete Cetatenesti Locale
Convoiul pentru Libertate
StopPlandemia
Asociația Sfinții Mărturisitori din Închisorile Comuniste
Grupul Civic Iași
Asociatia Europa Veche
Asociatia Juristilor pentru Apararea Drepturilor si Libertatilor
Bucovina Profunda
Obstea Manastirii Paltin Petru Voda (110 maici, 34 de bunicute din azilul manastirii si 14 persoane din schitul/satul apropiate – multumim Maicei Teodosia pentru jertfa intocmirii listelor)
41 pentru Romania
<lista ramane deschisa>

Persoane publice:

Dr. Mircea Puscasu
Av. Marina-Ioana Alexandru
Dr. Geanina Hagima Dragnea
Adrian Aciu
Pavel Pântea
Marian Motocu
<lista ramane deschisa>

StareaDeLibertate (contact Elena T., tel. +40785735555)    Contactați autorul petiției

 

 

Comentarii

comentarii