Acasă Actualitate Starea râurilor în Timiș și Caraș Severin, după ploile abundente de luni...

Starea râurilor în Timiș și Caraș Severin, după ploile abundente de luni noaptea

505
DISTRIBUIȚI

Atât în județul Timiș cât și în Caraș-Severin au căzut precipitații însemnate cantitativ, în ultimele 24 ore. Cele mai mari valori de precipitații au fost înregistrate pe următoarele cursuri de apă în Timiș:

râul Timiș la stația hidrometrică Coștei -71,7 l/mp; râul Chizdia (afluent al Begăi) la stația hidrometrică Ghizela-56,9 l/mp; râul Bega la stațiile hidrometrice Chizătău-49,3 l/mp- și Balinț -45,6 l/mp.

În județul Caraș-Severin, în bazinele hidrografice Timiș, Nera și afluenții Dunării s-au înregistrat cele mai mari valori: de 78 l/mp la stația hidrometrică Soceni (pe râul Tău); de 67,1 l/mp la stația hidrometrică Feneș (pe râul Feneș); de 55,1 l/mp la stațiile hidrometrice Naidăș (pe râul Nera) și Radimna (pe râul Radimna, afluent al Dunării).

Hidro

În această dimineață, marți 20 iulie, dispeceratul Administrației Bazinale de Apă Banat Timișoara ABAB nu anunță depășiri de debite și niveluri ca urmare a ploilor înregistrate în ultimele 24 de ore.

Ieri la ora 22.00 a fost atinsă cota de inundație (cod portocaliu de inundații) la sh Soceni, pe râul Tău care este afluent al râului Pogăniș. După circa 4 ore nivelul apei a scăzut, ieșind de sub incidența oricărui cod de inundație.

Reamintim că până miercuri, 21 iulie, ora 24.00, toate bazinele hidrografice din Spațiul Hidrografic Banat sunt avertizate cu cod galben hidrologic, iar până azi, 20 iulie, la ora 24.00 cu cod portocaliu hidrologic. Specialiştii ABAB monitorizează în permanenţă debitele şi nivelurile cursurilor de apă vizate de avertizarea hidrologică în vigoare.

Comentarii

comentarii