Acasă Actualitate Start festiv în noul an universitar, la Timişoara

Start festiv în noul an universitar, la Timişoara

425
DISTRIBUIȚI

Sute de boboci au ţinut să fie prezenţi la facultate, în prima zi de şcoală…
Bancuri, discursuri pompoase, dar şi multă voie bună, la Timişoara, cu prilejul deschiderii noului an universitar. Dacă staff-ul Univesităţii de Vest a decis ca festivitatea de deschidere să fie una comună, la „Politehnică” fiecare dintre facultăţi şi-a organizat cum a ştiut mai bine prima zi de şcoală. Cea mai mare realizare a începutului de an universitar a venit de la „Politehnică”. Universitatea a reuşit să pună „pe picioare” un nou sediu ultramodern, destinat Facultăţii de Management în Producţie şi Transporturi. Aici s-au investit 32 de miliarde de lei vechi, pentru singura facultate de management din ţară, ce aparţine de o universitate politehnică.

Bancuri şi voie bună, la Universitatea de Vest

Aproximativ 5.000 de boboci vor învăţa din noul an universitar la Universitatea de Vest din Timişoara. Aici, spre deosebire de „Politehnica”, luni dimineaţa a existat o singură festivitate de deschidere a anului universitar. Rectori, prorectori, decani, profesori şi zeci de boboci emoţionaţi s-au adunat în Aula Magna, pentru a celebra momentul. „Sunt deosebit de bucuros că acum, la debutul vostru în viaţa studenţească, să vă adresez urarea de bun venit în cadrul Almei Mater Timisiensis, împreună cu felicitările pe care le meritaţi pentru calitatea de a fi studenţi ai celei mai mari şi prestigioase universităţi din vestul României”, a spus Ioan Talpoş, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara. Atmosfera din Aula Magna a fost destinsă de un curs inedit despre istoria umorului. Momentul a fost susţinut chiar de decanul Facultăţii de Sociologie şi Psihologie, Anca Munteanu. După ce a iscat zâmbete în sală cu un banc despre cât de „inteligenţi” sunt vânătorii, Anca Munteanu a explicat cum este perceput umorul pentru ambele sexe. Astfel, dacă bărbaţii se folosesc mult mai mult de umor, femeile îl înţeleg, se pare, mai repede. Festivitatea de la UVT s-a încheiat cu un concert de muzică susţinut de orchestra Facultăţii de Muzică.

„În Politehnică, primii şase ani sunt grei, până ajungi în anul trei”

Zâmbete şi voie bună la inaugurarea noului sediu a Facultăţii de Management în Producţie şi Transporturi, din cadrul Universităţii „Politehnica”. „În Politehnică, primii şase ani sunt grei, până ajungi în anul trei”, a glumit Nicolae Robu, rectorul de la UPT, la inaugurarea noului sediu. Clădirea care a aparţinut de UPT a fost apoi pierdută datorită retrocedării şi a ajuns, la un anumit moment, într-o stare jalnică, punând în pericol securitatea dascălilor şi a studenţilor. Renovarea şi dotarea clădirii, după cele mai înalte standarde a costat UPT aproximativ 32 de miliarde de lei vechi. Facultatea de pe strada Remus 14, în imediata apropiere a Consulatului Sârbesc, este „un pic din viaţa tuturor celor care s-au zbătut să arate aşa ceva”, după cum remarca Monica Izvercianu, decana de la Management. 28 de miliarde de lei vechi a costat doar renovarea clădirii, ce părea, nu cu mult timp în urmă, pierdută  pentru totdeauna. Cei care au văzut-o susţin că investiţia a meritat fiecare leu.

„Ţineţi cu Poli!”

Noul an universitar a fost marcat separat, la fiecare dintre facultăţile de la Politehnica. Înainte de a ajunge la inaugurarea sediului Facultăţii de Management, rectorul Nicolae Robu a fost prezent la deschiderea de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare. Rectorul i-a îndemnat pe toţi studenţii, indiferent din ce parte a ţării ar veni, ca măcar pe perioada şcolarizării, să fie fanii lui Poli, echipă ce poartă numele instituţiei unde învaţă. Cum la momentul inaugural au participat foarte mulţi studenţi boboci, Nicolae Robu a adus în discuţie şi problema consumului de droguri şi a alcoolului în exces. „Nu vă lăsaţi furaţi de droguri şi alcool. Nu alunecaţi pe un drum fără întoarcere. E momentul să învăţaţi şi să vă îndrăgostiţi. Vă urez tuturor succes la şcoală şi în viaţa personală”. Joi, ultimii studenţi din Timişoara, care nu au început anul universitar, este vorba despre cei de la Medicină şi Farmacie, vor avea şi ei parte de o festivitate somptuoasă.

Comentarii

comentarii