Acasă Actualitate Statuia lui Adi Bărar, fostul lider de la Cargo, este gata. Până...

Statuia lui Adi Bărar, fostul lider de la Cargo, este gata. Până la iarnă ar putea fi amplasat[ pe malul Begăi

DISTRIBUIȚI

La propunerea activistului civic Corneliu Vaida a fost demarat proiectul de realizare a unei statui în memoria chitaristului Adi Bărar, care a plecat să cânte în ceruri în data de 8 martie 2021. Monumentul din bronz a fost realizat de artista Linda Saskia Menczel şi urmează să fie amplasat în Parcul Alpinet, lângă restaurantul Flora. 

Conform lui Corneliu Vaida, autorităţile locale nu au reușit nici până azi să emită autorizațiile pentru amplasarea monumentului. 

„Multă lume din Timișoara și din țară – prieteni, ziariști și fani – m-au întrebat, de o vreme încoace, ce se mai aude cu statuia lui Adi Bărar. Azi, pot să dau un răspuns concret, dar fără un orizont de timp exact în ce privește data inaugurării. Statuia este gata. 

Dosarul pentru aprobarea amplasării de către Mininisterul Culturii e în curs de refacere și finalizare zilele acestea și tot azi în urma unei întrevederi pe aceasta temă cu viceprimarul Ruben Lațcău, acesta mi-a promis că până în iarna acestui an, statuia va fi inaugurată. Doamne ajută!”, a transmis Corneliu Vaida pe pagina sa de Facebook.

Adi Bărar a fondat trupa Cargo, în 1985, una dintre cele mai longevive şi mai de succes formaţii rock din România. „Povestiri din gară”, „Destin”, „Ziua vrăjitoarelor”, „Spiritus Sanctus”, „XXII” sunt albume de referinţă ale trupei Cargo, însă chitaristul a cântat în ultimii ani şi blues, în trupa Adi Bărar Band cu care a scos albumul “Hold On”. 

Chitaristul şi liderul trupei Cargo a murit în dimineaţa zilei de 8 martie 2021, după ce a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2, acesta având însă și alte probleme de sănătate.

Comentarii

comentarii